24/03/2013

24.3.

Eilisillan pikaompeluksena itselle kesämekko Jättirätin viiden euron palalaarilöydöstä


Käytin Ottobren Creative Workshop paitakaavaa vähän suunta-antavana kaavana. 


"Äiti se on ihan epätasainen!" totesi esikoinen tämän nähdessään.Tässä vielä tarkemmin tuo etuosa ja näkyy kankaan väritkin oikein. Etukappale on rypytetty (=tungettu saumurin paininjalan alle ruttuna) olkasaumasta ja trikoosoirot sidottu olkaimen ympäri15/03/2013

Tähtitrio

Joko olette ihan kyllästyneet takkeihin? Josko nyt olis tän kevään takit tehty... Syksyllä samisteltiin tähtipipoilla, keväällä sitten tähtitakeilla. Tää äiti on ihan pimahtanut, kun aina oon vannonut ettei mun lapset samistele.


Näiden takkien kaavat ovat omat. Piirsin peruskaavat kirjasta Lasten pukineiden peruskaavoja. Leikkasin kankaasta peruskaavan mukaiset palat ja ompelin kasaan. Lahjoin lapset kokeilemaan takkeja, että näen mitä muutoksia lähden kaavaan tekemään. Tein muutokset kaavaan ja ompelin toisen testitakin ja taas piti vähän lahjoa lapsia kokeilemaan. Sitten uskalsinkin jo leikata nämä tähtikankaat.  

  


Kankaat ovat Jättirätistä, välissä vatiini, sisällä vuorikangas. Vetoketjut ja resorit omista varastoista. Vihreään takkiin tuli taskut liian ylös, mutta eipähän tuo haittaa niin kauheasti. Lisäksi onnistuin sulattamaan vetoketjua silittäessä sitä ja sotkin sitä tuohon takin etukappaleseen, mutta onneksi sain suurimman osan pois. Kyllä otti päähän!
Vähän olisi vielä viilaamista kaavoissa, mutta kyllä näissä jo kelpaa ulkoilla (tosin esikoinen sanoi ettei aio käyttää, koska "tää ei oo tyttöjen takki"). Nyt on takkia sit ommeltu, keskimmäiselle jopa kaksi... Näistä takeista kun sain vision, niin se toinen takki lähti eteenpäin, kun en ihan pystynyt perustelemaan itselleni miksi tarvitsisi kaksi samanlaista takkia... 

05/03/2013

TSI Desigual

Olen jo pitkään ihastellut Desigualin takkeja, hinta vaan on minulle turhan suolainen. Viime viikolla lähdin Jättirättiin hakemaan jotain keväistä, pirteää takkikangasta, mutta kuinkas kävikään...  


Pohjalla on Ottobren takkikaava, mutta siitä alkuperäisestä kaavasta ei juurikaan jäljelle jäänyt, kun siirsin nappilistan, lisäsin kauluksen ja muotolaskokset, muokkasin hihoja jne. 


Etukappaleessa pitsikuviot jatkui koko matkan, mutta koska halusin tuohon nappilistan kohdalle välin, käytin kaksi tuntia aikaa brodeerauksen purkaamisen. Kyllä kannatti, vaikka ehkä olenkin hullu (ainakin takkihullu, sillä seuraava takkiprojektin idea iski eilen illalla...) Kankaassa kulki pitsit molemmissa reunoissa, eli leikkasin takin väärään langansuuntaan ja takin pituus määräytyi kankaan mukaan, kun ylös en halunnut kuviointia. 
 Materiaalikustannukset jäivät alle kolmenkympin. Päällinen on puuvillaa, välissä vatiini ja alla vuorikangas. 
  

Sivusaumaan piilotin vetoketjullisen taskun.