19/09/2013

Oho, mikä tauko.

Tulipa pidettyä vähän blogitaukoa. Ei mitenkään tarkoituksella kylläkään, mutta kesä meni vilahduksessa ja kun kamerakin hajosi niin puhelimella kuvaaminen ja koneelle siirtäminen tuntuu vaivalloisemmalta. Tässä kuitenkin nyt esikoiselle valmistuneita vaatteita. 

Rusettitunika. Kangas Jättirätistä.  


 

Ja sitten epäonnen mäyräkoiratunika... Kangas odotteli pitkään kaapissa, kun en millään olisi raaskinut tehdä siitä mitään, se vaan on niin ihanaa. Keväällä sitten päätin että ompelen siitä koulunaloitustunikan esikoiselle. Viime tippaan jäi ja edeltävällä viikolla ompelin tunikan valmiiksi. Mutta ei päässyt paita kouluun asti, kun aamupalalla tytöltä putosi mustikkahilloa hihaan iso kasa. No paita pesuun, mutta tahra jäi, onneksi tuohon hihaan missä ei niin huomaa. Seuraavan kerran kun tunika oli päällä, rymysi neiti jossain puskissa ja paidan etumus on nyt sitten täynnä jotain mustaa töhnätahraa joka ei lähde pois sappisaippualla eikä vanishilla... Koetan muistuttaa itseäni että ne ovat vain kankaita, ne ovat vain vaatteita...   

   

Alkukesän pikaompelus. 


Tyttö kinusi puolet kesästä hihatonta paitaa itselleen ja lopulta sitten surautin trikoojämistä sellaisen. Kanttaus ja olkaimet joustokanttinauhaa.


Tilasin Majapuulta II-laatuista apinapuu-puuvillaa poikien huoneeseen verhoksi ja päiväpeitoiksi. Neiti tykästyi siihen niin, että piti Royal-tuotteelta tilata hänelle samaa kuosia mutta joustiksena. Edessä tasku.


 Ja sitten vielä syksyksi housuja ja velourleggingsejä. 5 comments:

 1. :) Tervetuloa elävien kirjoihin ja toivottavasti löytyy jatkossakin hetki ommella. Kokeilitko Tildaa - miten toimii?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rusetti- ja apinapuutunikat on tildan kaavalla, kiitos vinkistä. Leveys on muistaakseni 116cm, pituus 134cm. Ja leikkasin ilman saumanvaroja tuon trikoisen.

   Delete
 2. No hei! Kiva kuulla pitkästä aikaa:) Meillä kävi kesällä vaikka kuinka monen kangasihanuuden kanssa niin, että tuli megatahroja tai vaatteet repesivät, mrrr.... Mutta ei voi mitään, pidettäväksihän ne on tarkoitettu:)

  Ihania väriläiskiä!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen aina sanonutkin, että en tee vaatteita joita ei oo pidettäväksi tarkoitettu... Tietty voishan sitä silti vähän katsoa mikä vaate päällä lähtee metsään rymyään. :D

   Delete
 3. Välillä on vaan pakko taukoilla;) Ihania ompeluksia!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!