05/03/2013

TSI Desigual

Olen jo pitkään ihastellut Desigualin takkeja, hinta vaan on minulle turhan suolainen. Viime viikolla lähdin Jättirättiin hakemaan jotain keväistä, pirteää takkikangasta, mutta kuinkas kävikään...  


Pohjalla on Ottobren takkikaava, mutta siitä alkuperäisestä kaavasta ei juurikaan jäljelle jäänyt, kun siirsin nappilistan, lisäsin kauluksen ja muotolaskokset, muokkasin hihoja jne. 


Etukappaleessa pitsikuviot jatkui koko matkan, mutta koska halusin tuohon nappilistan kohdalle välin, käytin kaksi tuntia aikaa brodeerauksen purkaamisen. Kyllä kannatti, vaikka ehkä olenkin hullu (ainakin takkihullu, sillä seuraava takkiprojektin idea iski eilen illalla...) Kankaassa kulki pitsit molemmissa reunoissa, eli leikkasin takin väärään langansuuntaan ja takin pituus määräytyi kankaan mukaan, kun ylös en halunnut kuviointia. 
 Materiaalikustannukset jäivät alle kolmenkympin. Päällinen on puuvillaa, välissä vatiini ja alla vuorikangas. 
  

Sivusaumaan piilotin vetoketjullisen taskun. 


9 comments:

 1. Onpa kiva! Siis nuo pitsit on tuossa kankaassa valmiina? Pitää pysytellä kaukana Jätti-Rätistä, jos siellä on tuollaistakin ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu on valmiina, mutta ne kuviot kulkee molemmissa reunoissa, eli leikkasin takin väärään langansuuntaan. Mitä mä tekisinkään ilman jättistä!?

   Delete
 2. Niin nätti nainen ja takki. Hyvä vaan, että valkkasit tämän kankaan. Mahtava.

  ReplyDelete
 3. Onpas ihana kangas ja tosi upea takki! Nyt on kyllä miunkin alettava takin tekoon :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!