15/03/2013

Tähtitrio

Joko olette ihan kyllästyneet takkeihin? Josko nyt olis tän kevään takit tehty... Syksyllä samisteltiin tähtipipoilla, keväällä sitten tähtitakeilla. Tää äiti on ihan pimahtanut, kun aina oon vannonut ettei mun lapset samistele.


Näiden takkien kaavat ovat omat. Piirsin peruskaavat kirjasta Lasten pukineiden peruskaavoja. Leikkasin kankaasta peruskaavan mukaiset palat ja ompelin kasaan. Lahjoin lapset kokeilemaan takkeja, että näen mitä muutoksia lähden kaavaan tekemään. Tein muutokset kaavaan ja ompelin toisen testitakin ja taas piti vähän lahjoa lapsia kokeilemaan. Sitten uskalsinkin jo leikata nämä tähtikankaat.  

  


Kankaat ovat Jättirätistä, välissä vatiini, sisällä vuorikangas. Vetoketjut ja resorit omista varastoista. Vihreään takkiin tuli taskut liian ylös, mutta eipähän tuo haittaa niin kauheasti. Lisäksi onnistuin sulattamaan vetoketjua silittäessä sitä ja sotkin sitä tuohon takin etukappaleseen, mutta onneksi sain suurimman osan pois. Kyllä otti päähän!
Vähän olisi vielä viilaamista kaavoissa, mutta kyllä näissä jo kelpaa ulkoilla (tosin esikoinen sanoi ettei aio käyttää, koska "tää ei oo tyttöjen takki"). Nyt on takkia sit ommeltu, keskimmäiselle jopa kaksi... Näistä takeista kun sain vision, niin se toinen takki lähti eteenpäin, kun en ihan pystynyt perustelemaan itselleni miksi tarvitsisi kaksi samanlaista takkia... 

13 comments:

 1. Ei tällaisiin takkeihin voi kyllästyä!!! Ihanat! Itse ihastelin Jättiksessä eilen noita samoja takkeja, mutta pidättäydyin ostamasta, koska en tiennyt, mitä tekisin - enkä viitsi ihan suoraan apinoida ideaasi tähtitakistakaan ;). Kylläpä teidän esikoisen mielestä pojilla on tyttömäinen maku, jos tuo ei ole tyttöjen takki kaikessa pinkkeydessään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anna mennä vaan, ei mua haittaa vaikka vastaan kävelis useampikin tähtitakki. :D

   Delete
 2. Todella upeat takit, juuri sopivasti samanlaiset, mutta kuitenkin vähän erilaiset :)

  ReplyDelete
 3. siis vau! samistelu on just hauskaa ;)

  ja ihanan tyttömäisen tekee pinkistä takista nuo taskut!!

  ReplyDelete
 4. Mainiot takit! Varsinkin noin yhdessä ihana karkkisuora :)

  ReplyDelete
 5. aivan ihanat... ja tuo kangas on mahtava. Onko se ihan ulkoilukangasta vai? mie olen koittanu tollasta gollegekangasta ettiä :D :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kangas on puuvillaa, tähticollegea ei oo kyllä tullut vastaan.

   Delete
 6. Valtavan suloinen trio. Oletpas ollut reipas. Ihanaa.

  ReplyDelete
 7. Hienot takit!

  Blogissani on sulle haaste :)

  ReplyDelete
 8. Sulle on haaste myös mun blogissa :D

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!