19/02/2013

Kirahvi ja norsu ne takkiin hyppäs

Eilen tuli pakottava tarve tehdä takki. Lista oikeasti tarpeellisista vaatteista on pitkä, mutta viis niistä, nyt tekee mieli tehdä takki! Varastoistani löytyi kaikki tarvittavat materiaalit. Vähänkö hyvä juttu olla tämmöinen hamsteri, jos olis olemattomat varastot ei pystyisi inspiraation iskiessä heti saksimaan. Sentään inspiraatio iski päiväsaikaan, eikä yöllä kuten yleensä. Lapset olivat iltapäivän pois kotoa, joten takinkin sain hyvälle alulle sinä aikana ja loput sitten lasten mentyä nukkumaan.  


Kaavaksi nappasin hupparin kaavan, kun muita kaavoja ei sopivassa koossa löytynyt. Siinä leikellessä sitten unohtui hihojen leventäminen, keskityin vain miettimään hihansuita, joiden piti siis olla sellaiset että resori kiinnittyy vain vuoriin. No eipä tehty sellaisia hihansuita, kun hihat olivat sitten turhan kaposet. Mahtuu kuitenkin päälle, eikä poika mitään valittanut, joten käyttöön pääsee. Hihoissa on valkoinen vuorikangas, etu- ja takakappaleessa valkoinen puuvillakangas, välissä vielä vatiini. 


Kankaan pohjaväri on vahvasti violettiin taittuva tummansininen. Kangas on ystävältä saatu. Taisin aikanaan ajatella, että teen tästä kauppakasseja, mutta kas, täähän on paljon parempi takkina. 


Ihan kommelluksitta ei tälläkään kertaa sujunut, ompelin meinaan paininjalan kiinni hihansuuhun. 


13 comments:

 1. Ihana takki. Haluisin itsekkin tehdä, mutta kierrätysmateriaalin kerääminen vie aikaa.

  Ps. toi paininjalka naurattaa edelleen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lasten takit on kyllä siitä hyviä että löytyy materiaalit helpommin omasta varastosta. Vuorikangas on meinaan ylijäämää omasta hameesta, puuvilla vanhaa lakanaa. Vatiinin loput käytin tähän, sen ostin omaa takkia varten.

   Delete
 2. Ihana takki!!! Vähänkö nauratti tuo paininjalka, miten se oikein onnistui?

  Toistaiseksi ei muuten yrjö ole ollut kylässä...

  ReplyDelete
 3. Niin hieno! Sä saat opettaa muakin. Olen himoinnut takin tekemistä tuolle pimulle jo kaaauan mutta en uskalla edes aloittaa...

  ReplyDelete
 4. Nätti takki! Ihana kangas ja hyvät värivalinnat. :)

  ReplyDelete
 5. Tää on i-h-a-n-a! Tosi makee kangaskin!

  ReplyDelete
 6. Takin kangas on ihana! Hauska tuo paininjalka kömmähdys :D

  ReplyDelete
 7. Ihana kangas, ihana takki ja tuo painijalka! Ihana ku muillekki sattuu ja tapahtuu (:

  ReplyDelete
 8. Kiitos kehuista. Vieläkin naurattaa kun tuota paininjalka kuvaa katsoo :D

  ReplyDelete
 9. Hieno takki ja hieno myös tuo kommellus :D

  ReplyDelete
 10. Söpö tuli, hyvin käy vihreä väripariksi!

  Mulla on samaa kangasta sinisenä ja punaisena, ajattelin myös tehdä takit, kahdelle nuorimmalle niistä varmaan riittäis. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tätä kangasta joskus näinkin jossain punaisena, sekin tosi kiva! Tää takki nyt saakin lähteä eteenpäin, kun iski uusi visio kangaskaupassa. Kaikille kolmelle samistelutakit. On tääkin hulluus... :D

   Delete

Kiitos kommentistasi!