24/06/2012

Toiveen toteutusta

Siskontyttö täyttää ensi viikolla kuusi ja kyselin hänen äitiltään olisko lahjatoiveita. Kuulemma jo pidemmän ajan siellä on kovasti toivottu yöhaalaria. No ei muuta kuin hommiin!


Muokkasin Ottobren Jumpin' haalarin kaavaan vähän leveyttä ja pituutta, kasvunvaraakin pitäisi olla ettei ihan heti jää pieneksi. EKsta tarttui mukaan mukavan tuntuista trikoocollegea hempeän vaaleanpunaisena, taskuihin samaisen kaupan pallotrikoota ja vielä vähän keltaista piristykseksi. Aika ihana tuli! Ja lopputulos miellyttää (ja koetan olla välittämättä yhdestä mokasta, joka tuossa kuvassakin näkyy. Muistin vetoketjun pituuden väärin ja en laittanut tukikangasta ihan riittävän pitkälle, joten tuosta alhaalta vähän aaltoilee, mutten jaksa korjatakaan). 


Ihana Pumpulia ja Pellavaa blogin Ilona bloggasi tällaisen paidan joku aika sitten. Meinasin silloin kommenttiini lisätä, että saanko kopioida krokon kuvan, mutta sitten ajattelin että voinkin kysyä seuraavana päivänä ihan naamatusten kun oli sovittu blogitreffit. No ei tarvii kopioida, kun paita olikin meidan vauvalle! En mä mitenkään hitaalla käy... ;) Kuvassa pojalla puolipotkarit, vihdoinkin sain käsiini oikein toimivan ja helpon puolipotkareiden kaavan, kiitos yhden ystävän! Näissä on tuollainen haarakappale, mutta toisiin potkareihin muokkasin tavallisen yläosan, voi sitten tehdä kumpia vaan. 


Lapsilla loppui puistotoiminta ja puistotädille tein ison pussukan, sisälle vielä vähän herkkua. Ja ai että, kun tää homma taas tökki. Vaikka blogitreffeillä Cutie-blogin Nooralle tohkeissani selitin miten helppoja nää on, kunhan muutaman jutun muistaa, juu ei sittenkään. Olis pitänyt tehdä näitä iso kasa edellisella kerralla, kun selvästi kun hetken on näitä tekemättä niin taidot ruostuu. Muutenkin olisi kätevää olla sellainen lahjajemma, ettei aina tarttis ruveta ideoimaan ja stressaan edellisenä iltana... 


Ja hei, osallistukaahaan arvontaan! 


11/06/2012

Huh, mikä säkki

Viikonloppuna olin ompeluseurassa ja siellä valmistui iiiiiso kassi (kaava Suuri Käsityö 3/12), kun kummasti sitä tavaraa joutuu kantamaan mukanaan näiden lasten myötä. On vesipulloa, vaippaa, vaihtovaatetta, harsoa, purkkia ja putelia, mutta ei hätää, tähän kassiin mahtuisi vaikka kolmen perheen tavarat... ;) 


Sen verran muokkasin kaavaa, että sisälle tein neljä iso taskua, yhden vetoketjullisen taskun ja avaimille lenksun. Lisäksi tein lenksut joilla kassin saa kiinni vaunuihin, kiinnitys napeilla. Alkuperäisessä ohjeessa oli neljä laskosta, mutta tähän kassiin tein vain kaksi kummallekin sivulle ja tuli mielestäni nätimpi.


Kankaat on Ikeasta, päätin tehdä ihan tylsästi vaan mustan, kun tiedän että sitä tulee käytettyä. Seuraavaksi ehkä se pienempi versio ja jostain kivasta kuosikankaasta?

02/06/2012

Kesä!

Tänään kesä tuntuu kovin kaukaiselta, kun on kylmä ja vettä sataa. Mutta ehkä se sieltä kohta vielä tulee ja siihen on tietenkin varauduttavat kesävaatteilla. Esikoiselle löytyi varastoista muutama lierihattu, mutta pienemmille ei, joten ei kun ompelemaan lierihatut. Vauvalle tein tahallani oikein pitkälierisen, että varmasti suojaa jos auringossa joudutaan olemaan. 


Ja koska tuo edeltävä hattu hävisi teille tuntemattomille, hurautin toisen ihan pikapikana. Malli on vähän hassu, kangaskin ehkä turhan kirjava hatuksi ja lieriosa olisi kaivannut koviketta... Noh, suojaa se auringolta ja se on tärkeintä. Punainen hattukin löytyi pari päivää myöhemmin (pyykkikorista...)


Kaikki kankaat retroja. Ruskeakangas on mummuni vanha essu. ♥ Kaikissa hattuosa on yksinkertaisena, jotta olisivat mahdollisimman viileät. Lierin reunassa vinonauhahuolittelu. Punaisen hatun kaava Ottobre 3/10, ruskea 3/09 ja kirjava on Elsebeth Gyntherin aurinkohattu hieman muokattuna.


T-paitoja keskimmäiselle. Olen niin laiska vaihtamaan kaksoisneulan, että olen vallan siirtynyt huolittelemaan helman/hihat hunajakenno-ompeleella. Kroko- ja kioskikisupaitojen pääntiet kanttasin kolmoissuoraompeleella kokeiluna, katsotaan miten kestää käytössä. 


 Ja vielä yksi t-paita, tämä esikoiselle. 


Housuosastoakin piti täydentää, tässäpä läjä polven mittaisia shortseja. Ekassa kuvassa 122cm shortsit jotka epäonnistuivat. Kaava oli ihan tajuttoman leveä! Siis ihan ylilyönti jopa Ottobren kaavaksi, vaikka leikkasin ilman saumanvaroja. No taskut olin toki ehtinyt jo tehdä, joten sivusaumoista ei pystynyt ottamaan sen enempää. Kyllä ne nyt pihaleikeissä menee mut vähän höhlän näköiset.


Samaisesta Metsolan turkoosista joustiksesta 98cm shortsit, leveyttä ja korkeutta otin pois tooodella paljon.


Vihreä joustis tais royaltuotteelta tulla, nämäkin on keskimmäiselle.


Ja sitten vielä poltetun oranssit esikoiselle, kioskikisutaskuilla.


Kesän tulo merkitsi myös sitä, että esikoisen kerhoura loppui, sillä syksyllä on edessä eskarin aloitus! Kerhossa tyttö ehti käydä kolme vuotta ja lopettaminen oli kyllä melkoisen haikeaa! Tytöllä oli samat ihanat kerhonohjaajat koko kolmen vuoden ajan ja tottakai tänäkin keväänä halusimme heitä muistaa lahjalla. Edellisten blogitreffien ansiosta innostuin koruilemaan pikkasen, joten tytön kanssa yhdessä väsättiin kerhonohjaajille korut. Lisäksi lahjakassiin sujahti vähän herkkuja.