30/01/2012

On tullut ommeltua...

Robottimikälieolio-paita. Tämä paita odotti piiitkään ompelupöydällä inspiraatiota. Applikaation idean lopulta löysin jostain Lindexin vanhasta bodysta jonka kankaassa tuollainen olio oli painettuna.   Samanmoinen applikaatio eri värisenä. Luulin itseasiassa että tuo punainen oli esikoiselle leikattu, mutta kun lopulta ompelin sen kasaan tajusin, että eihän se tainnut ollakaan niin. No nyt on nuoremmalla kaksi robottipaitaa. 

Nuorimmalle junapipo kaksinkertaisesta velourista. Kiitos Laura kaavasta!


Isommalle pipo vanhasta villapaidasta. Tämän ostin joskus kirppikseltä juuri tätä tarkoitusta varten, paita kun oli jo valmiiksi huopunut. Ja on kyllä lämmin pipo! Esikoinen valitti että tuli kuuma ulkoillessa, vaikka pakkasta oli kymmenen astetta (alla oli vielä yksinkertaisesta merinovillaribbistä tekemäni kypärämyssy) . 


Tulokkaalle sienet ja siilit olkainhousut.


Esikoiselle velourhousut.


62/68cm unipussi. 


Retropotkarit. Näitä en ole itse ommellut, tein vain applikaation ja lahjeresorit, kun potkuhousuista oli varpaat kuluneet puhki. Ja viimeisenä sellainen plääh-ompelu. Kun on vaan pakko tehdä se valmiiksi. En tykkää, mut käyttöön toki silti pääsee. 


♥♥♥

I've kept myself busy with lots of sewing! 

14/01/2012

Kilttejä hämähäkkejä ja paljastuksia

Koneet ovat olleet vauhdissa aina vaan kun on ollut sopiva hetki ja selkä ja niska antavat ommella. 


Esikoiselle farkut minun vanhoista farkuista. Itse toivoi niihin perhosen kuvaa, joten tein pikaisen applikaation puuvillasta. 


Tilasin Hanhelista ihanaa tumman violettia velouria alkusyksystä ja tyttö tyrmäsi sen heti: En tykkää. No, pistin kaappiin marinoitumaan. Usein nämä en tykkää tuosta ja tästä on aika hetkellisiä oikkuja. Ja hyvin nämä leggingsit kelpaavat nyt kun ovat valmiit ja kuulemma liila onkin hänen lempivärinsä. Ota siitä sitten selvää... Tarkkasilmäinen huomaa että toisessa lahjeresorissa nukansuunta on väärinpäin, en vaan jaksanut ruveta purkaan, eikä sitä kyllä käytössä onneksi huomaa. Ja jotain olen tehnyt väärin kankaita leikatessa, kun toisen lahkeen sauma kiertyy ympäri pohkeen... :S No ei haittaa käytössä yhtään, näyttää vain hassulta!


Nuoremmalle Hanhelin turkoosista velourista hämähäkki housut. Tämä on sellainen kiltti hämähäkki. Siksotin blogissa taisi vastaavanlainen hämis seikkailla aikoja sitten (ja nyt kun kävin googlettamassa siksotin blogin että saan linkin kopsattua niin huomasin, että ihan samanvärisenäkin oli tehnyt, en kyllä tahallani ihan samanlaista ollut tekemässä...)


  Teen paljon tällaisia resorillisia housuja ja aina on aiheuttanut päänvaivaa että mihin laitan kokolapun. Sen lisäksi että tietää minkä kokoiset housut on kyseessä, niin kokolappu auttaa lapsia (ja miestä, heh) hahmottamaan miten päin housut menee, jos ei ole taskuja tms, joten haluan sen keskelle taaksi. No nyt vihdoin keksin, että senhän saa näppärästi tuohon resorin saumaan! Näissä housuissa tuli tosin vähän liian ylös. No, varmaan kaikki muut on jo jonkun järkevän keinon keksinyt aikoja sitten, mutta mulle tää oli ahaa-elämys. :)


Lieblingstückeltä tilasin paksua ruohonvihreää joustofroteeta josta tein housut nuoremmalle. Saas nähdä suostuuko pitämään niitä näin vai pitääkö lahkeisiin lisätä kuminauha (jätin pienen reiän kumpparia varten). Meinaan poika on hyvin tarkka siitä että housujen lahje ei saa lainkaan tuntua jalan alla.


Lupailinkin aiemmin pientä paljastusta. Nämä apila haalarihousut ovat meidän tulevalle kuopukselle, tosin koossa 74cm joten eivät ihan heti tule käyttöön. Tosin jos vauva tulee sisaruksiinsa niin ekat vaatteet ovat kokoa 62cm ja kovin nopeasti siirrytään seuraaviin kokoihin. Vielä tässä on odottamista hetken aikaa, vaikka maha on jo iso ja olo sen mukainen.


Näissä onnistuin (mutkien kautta), vaikka olivatkin ns. harjoittelukappale. Tähän asti on olkaimien resorit menneet pieleen ja into tehdä haalarihousuja on hiipunut, vaikka niitä tykkään etenkin vauvoilla käyttää. Mutta suuri kiitos Ilonalle kaavasta ja neuvoista! Kauhean innoissani näitä ompelin, ompeluaika oli jo loppumassa kesken, mutta päätin että pakko nyt kerralla saada valmiiksi. No tietenkin kiireessä tulee möhlittyä! Unohdin olkaimista tukikankaan, mutta ehdin kuitenkin iskeä rengasnepparit kiinni ennen kuin asian tajusin, äh! Noh, onneksi sain nepparit irti ilman sen pahempia kangasvaurioita. Tosin nyt loppui nepparit, joten kuvassa olkaimet ovat nuppineulalla kiinni.  

Seuraavassa postauksessa sitten voinkin paljastella vähän enemmän syksyn puuhailuja. Meinaan masuvauvalle on tullut paljon etenkin villaista tehtyä. 

♥♥♥

A pair of jeans, that are made from my old jeans that didn't fit well.  My daughter specifically requested a butterfly, so I sewed a quick butterfly applique.  

Purple velourleggings. When I ordered this fabric my daughter told me she definitely doesn't like it. I put it away for a few months and now without asking her sewed them. And she likes them. Apparently purple is her favourite colour. These things can change pretty fast for a five year old... 

Spider trousers for my son, this is a very nice spider, he's not nasty and mean at all. I also finally found a great place for the size tag for this kind of trousers (with a ribbed band at the waist, which I attach with my overlocker). Although in this pair the tag is a bit too high up, but works fine. Sometimes it takes a while for the light bulb to light up in your head... The pair of green stretch terry trousers are for my son as well. I left a small hole at the bottom of each leg, so I can put elastic in them, if he doesn't like the flare (he's a bit particular with these things sometimes). 

And last but not least overalls (or whatever they're called in english) for our youngest, who has yet to make his/her entry in to the world. A couple more months of waiting. These were a practice pair. I lost my inspiration for making this kind of overalls since I just kept messing up the ribbing. But with some advice and a good pattern from my friend Ilona, I managed and am really happy with the end result! 

07/01/2012

Autotakki

Leikkasin jo joskus marraskuussa talvitakin kappaleet. Siinä ompelupöydälle ne on nököttäneet odottaen inspiraatiota. Oli niiiin vaikea aloittaa, vaikka sitten kun hommaan ryhtyi niin nopeastihan valmistuu. 


Päällikangas on Robert Kaufmanin suunnittelemaa, sisällä vatiini, vanu ja liukas vuorikangas. Ainakin pitäisi olla lämmin! Hupun sisäpuolelle ei riittänyt autokangasta, onneksi omista varastoista löytyi sopivan vihreää pallokangasta, tuli ehkäpä parempi näin! Kaava tähän on otettu vuoden '81 Leikki-ikäisen vaatteet kaavakirjasta. Jonkun verran muokkasin kaavaa, jätin pois olkapään muotolaskokset ja pituutta lisäsin. Äitini on tämän kaavakirjan ostanut kun olin pieni ja veikkaisin että joka pennin edestä myös ompeli näistä kaavoista minulle ja sisaruksilleni! Nyt on sitten kaavat uudestaan käytössä.  


Sain tosiaan iltapäivän ompelurauhaa, kun mies oli lasten kanssa käymässä muualla. Kun tulivat takaisin oli takki valmis ja näytin sitä pojalle. Ja voi että kun hän oli tyytyväinen! Piti laittaa takki heti päälle ja piti sitä sisällä koko illan. Useamman kerran kyselin että eikö oo jo kuuma, mutta ei kuulemma ollut. Huppukin piti olla päässä lähes koko ajan. Ehdottomasti paras palaute mitä voi saada. 


♥♥♥

This is a winter jacket for my son. The fabric is designed by Robert Kaufman. My son fell in love with this jacket as soon as he saw it. He wouldn't take it off all evening. I asked him many times if he was hot, but everytime he just said no he's not. He even wore the hood most of the evening. That's the best feedback you can  get!

03/01/2012

Perusvaatetta

Minulla on reilu vuoden verran ollut säilössä hyvin liru bambujoustofrotee, jota piti vaippoihin laittaa, mutta oli siihen tarkoitukseen liian ohutta ja venyvää. En sitten oikein keksinyt että mitä sillä teen, kunnes joku kerta esikoinen näki kankaan ja sanoi haluavansa siitä yöpuvun. Ja siihen tämä kangas olikin loistavaa, venyvää ja pehmoista! Lapset saivat itse valita resorien värit. Kuopus valitsi ensin pinkin sitten vaihtoi oranssiin, esikoinen valitsi heti ruohonvihreän. 


Esikoiselle Lieblingstückeltä tilatusta poltetun oranssista joustofroteesta housut. Tämä on ihanan paksua ja jämäkkää joustista. 


JNYn tähtitrikoosta kuopukselle paita. Ja maltoin mieleni ja pistin ruskeat resorit, vaikka jotkut värikkäät olisi kyllä sopinut hyvin. Mutta sentään joskus vähän hillitympää. 


Jalkapohjasta reikiintyneistä sukista saumuroin Roosalle sukkahousut. Idea ja ohje näihin löytyi täältä. Tyttö oli onnensa kukkuloilla, kun on koko syksyn toivonut nukelle sukkahousuja. Nyt oikein odottaa että mun yhden värikkäät, raidalliset sukat reikiintyisivät, niistä saa aika hienot sukkikset aikaan.


♥♥♥


Bamboo stretch terry pyjamas. This fabric was originally meant for cloth nappies, but was too thin and stretchy for them. It lay around for ages until my daughter saw it and said she wants pyjamas out of it. And it's perfect for pj's, soft and stretchy! 


Orange stretch terry pants for my daughter and a star shirt for my son. I really wanted to put colourful ribbing on the shirt but for once decided to go with minimal colour.


The doll tights are made from socks that had holes in the bottom. You can find instructions here. My daughter is looking forward to my pair of stripey colourful socks getting holes in them, so I can make them into tights for Roosa (her doll).