02/06/2012

Kesä!

Tänään kesä tuntuu kovin kaukaiselta, kun on kylmä ja vettä sataa. Mutta ehkä se sieltä kohta vielä tulee ja siihen on tietenkin varauduttavat kesävaatteilla. Esikoiselle löytyi varastoista muutama lierihattu, mutta pienemmille ei, joten ei kun ompelemaan lierihatut. Vauvalle tein tahallani oikein pitkälierisen, että varmasti suojaa jos auringossa joudutaan olemaan. 


Ja koska tuo edeltävä hattu hävisi teille tuntemattomille, hurautin toisen ihan pikapikana. Malli on vähän hassu, kangaskin ehkä turhan kirjava hatuksi ja lieriosa olisi kaivannut koviketta... Noh, suojaa se auringolta ja se on tärkeintä. Punainen hattukin löytyi pari päivää myöhemmin (pyykkikorista...)


Kaikki kankaat retroja. Ruskeakangas on mummuni vanha essu. ♥ Kaikissa hattuosa on yksinkertaisena, jotta olisivat mahdollisimman viileät. Lierin reunassa vinonauhahuolittelu. Punaisen hatun kaava Ottobre 3/10, ruskea 3/09 ja kirjava on Elsebeth Gyntherin aurinkohattu hieman muokattuna.


T-paitoja keskimmäiselle. Olen niin laiska vaihtamaan kaksoisneulan, että olen vallan siirtynyt huolittelemaan helman/hihat hunajakenno-ompeleella. Kroko- ja kioskikisupaitojen pääntiet kanttasin kolmoissuoraompeleella kokeiluna, katsotaan miten kestää käytössä. 


 Ja vielä yksi t-paita, tämä esikoiselle. 


Housuosastoakin piti täydentää, tässäpä läjä polven mittaisia shortseja. Ekassa kuvassa 122cm shortsit jotka epäonnistuivat. Kaava oli ihan tajuttoman leveä! Siis ihan ylilyönti jopa Ottobren kaavaksi, vaikka leikkasin ilman saumanvaroja. No taskut olin toki ehtinyt jo tehdä, joten sivusaumoista ei pystynyt ottamaan sen enempää. Kyllä ne nyt pihaleikeissä menee mut vähän höhlän näköiset.


Samaisesta Metsolan turkoosista joustiksesta 98cm shortsit, leveyttä ja korkeutta otin pois tooodella paljon.


Vihreä joustis tais royaltuotteelta tulla, nämäkin on keskimmäiselle.


Ja sitten vielä poltetun oranssit esikoiselle, kioskikisutaskuilla.


Kesän tulo merkitsi myös sitä, että esikoisen kerhoura loppui, sillä syksyllä on edessä eskarin aloitus! Kerhossa tyttö ehti käydä kolme vuotta ja lopettaminen oli kyllä melkoisen haikeaa! Tytöllä oli samat ihanat kerhonohjaajat koko kolmen vuoden ajan ja tottakai tänäkin keväänä halusimme heitä muistaa lahjalla. Edellisten blogitreffien ansiosta innostuin koruilemaan pikkasen, joten tytön kanssa yhdessä väsättiin kerhonohjaajille korut. Lisäksi lahjakassiin sujahti vähän herkkuja.10 comments:

 1. Ihania nuo kesähatut! Oon itsekin tehtaillut tällä viikolla puuvillaisia lippiksiä, mutta tollanen lierihattu pitäs tehdä tuolle pienimmälle.

  ReplyDelete
 2. Kivoja kesäjuttuja, etenkin tuo ekan kuvan punainen kisuhattu! Ja hienoja koruja olette askarrelleet, meidänkin neiti tykkää pujotella helmiä kaulanauhaan..! :)

  ReplyDelete
 3. Ihania kesävaatteita, nyt puuttuu enää aurinko:) Mulla olis tuo urakka edessä, mutta aika ei tunnu riittävän...

  Ja hienot korut!

  ReplyDelete
 4. aivan ihanat kesähatut!

  ReplyDelete
 5. kivoja hattuja. varsinkin tuo ensmäinen on tosi nätti :)

  ReplyDelete
 6. Kiitos kiitos!
  Ilona: en ollenkaan ihmettele jos aika ei riitä. Meilläkin ehkä muutto vielä tässä kesäaikana ja argh, kun mietin tätä tavaramäärää!!!

  ReplyDelete
 7. Sä olet ollut ahkera! Hienoa, että koruinnostus tarttui! :)

  ReplyDelete
 8. Sattuiko tuo sikaleveä shortsikaava olemaan Summer -shortsit? Näyttää jotenkin samalta. Mä kavensin sitä kaavaa kymmenisen senttiä ja se on edelleen tosi leveä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tais muuten olla se, juu ei tuu toista kertaa käytettyä!

   Delete

Kiitos kommentistasi!