20/04/2012

Kevättakkeja

Ommella ehdin, jopa ottaa huonoja kuvia, mutta postauksen kirjoittaminen tökkii. Netti/tietokone eivät ole kunnolla toimineet viikkoihin joten sekin vähän hidastaa hommaa. Mutta toivon mukaan nyt saataisiin molemmat kuntoon. 

Kevät tekee tuloaan ja kevättakeille on tarvetta. Ensin tein esikoiselle takin. 
Kaava: Ottobre 6/11 Tinttiina (muokattu)
Kangas: Etsystä (tyttö sai valita itse muutamasta kankaasta), hupun pilkullinen kangas paikallisesta liikkeestä. Sisällä fleecevuori (Ikeasta). Sitten innostuin tekemään itselleni! Alkuun ajattelin etten varmasti osaa, mutta ihana ystäväni auttoi läpi takin teon ja sain istuvan ja (melko) mukavan takin. Kaava Ottobre Woman 2/09 Soft Steel. Tähän takkiin valikoitui alennuksessa ollut Vallilan kangas. Ja aikasta kiva tuli, mutta on siinä muutama juttu vähän vinksallaan. Joten...


piti tehdä toinen takki. Vähän hillitympi, niitä päiviä varten kun haluaa sulautua massaan. ;) Ja tästä tuli vielä paremmin istuva, ei kinnaa mistään! Vetoketjunkin ompelin peräti neljä kertaa, ihan vaan varmuuden vuoksi. (Josko ensi kerralla saisi jo ekalla kerralla hyvän).Molempiin takkeihin ompelin myös kantopaneelin, jotta saan liinavauvan takin alle.


Nyt tosiaan on iskenyt inspiraatio ommella itselleni. Lasten kesäpaidat on varmaan kuukauden odotelleet resoreitaan kun tämä itselle ompelu on vienyt kaiken ompeluajan. :) 

6 comments:

 1. Tosi kauniit takit oot tehnyt! Ja istuu kyllä todella hyvin!! Usein mulla käy niin, että kun on kerran jonkun asian tehnyt, pitää sama asia tehdä toiseen kertaan, kerran kun on sen opetellut..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Ja tuttua tosiaan että tulee hinku tehdä heti toinen kun eka kerta menee oppiessa (=purkaessa saumoja) niin tokalla kerralla ehkä menee jo paremmin. :D

   Delete
 2. Ihania takkeja! Mullakin olis haaveissa takki itselle, mutta sopivan ihanaa kangasta ei oo vielä löytynyt.. Ja ajattelin myös että tekisin koeversion jostain vanhasta lakanasta, mutta sen tekeminen ei meinaa innostaa yhtään. Eipä kyllä innosta sekään että se eka versio oikeasta kankaasta menee ihan pilalle..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ajatus testiversiosta mullakin tökki etukäteen, mutta oikeastaan se oli nopeaa. Leikkasin kankaat ja sitten vain suoralla pitkällä tikillä yhteen. Aika nopeaa se oli.

   Delete
 3. Hienoja takkeja ja hyvähän se on, että välillä tulee itsellekin tehtyä! :)

  ReplyDelete
 4. Tosi ihania takkeja! Itekin ommellut niin pitkään vaan muksuille, että mielessä siintää jo että itsellekin vois vaikka tehdä jotain.. :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!