14/01/2012

Kilttejä hämähäkkejä ja paljastuksia

Koneet ovat olleet vauhdissa aina vaan kun on ollut sopiva hetki ja selkä ja niska antavat ommella. 


Esikoiselle farkut minun vanhoista farkuista. Itse toivoi niihin perhosen kuvaa, joten tein pikaisen applikaation puuvillasta. 


Tilasin Hanhelista ihanaa tumman violettia velouria alkusyksystä ja tyttö tyrmäsi sen heti: En tykkää. No, pistin kaappiin marinoitumaan. Usein nämä en tykkää tuosta ja tästä on aika hetkellisiä oikkuja. Ja hyvin nämä leggingsit kelpaavat nyt kun ovat valmiit ja kuulemma liila onkin hänen lempivärinsä. Ota siitä sitten selvää... Tarkkasilmäinen huomaa että toisessa lahjeresorissa nukansuunta on väärinpäin, en vaan jaksanut ruveta purkaan, eikä sitä kyllä käytössä onneksi huomaa. Ja jotain olen tehnyt väärin kankaita leikatessa, kun toisen lahkeen sauma kiertyy ympäri pohkeen... :S No ei haittaa käytössä yhtään, näyttää vain hassulta!


Nuoremmalle Hanhelin turkoosista velourista hämähäkki housut. Tämä on sellainen kiltti hämähäkki. Siksotin blogissa taisi vastaavanlainen hämis seikkailla aikoja sitten (ja nyt kun kävin googlettamassa siksotin blogin että saan linkin kopsattua niin huomasin, että ihan samanvärisenäkin oli tehnyt, en kyllä tahallani ihan samanlaista ollut tekemässä...)


  Teen paljon tällaisia resorillisia housuja ja aina on aiheuttanut päänvaivaa että mihin laitan kokolapun. Sen lisäksi että tietää minkä kokoiset housut on kyseessä, niin kokolappu auttaa lapsia (ja miestä, heh) hahmottamaan miten päin housut menee, jos ei ole taskuja tms, joten haluan sen keskelle taaksi. No nyt vihdoin keksin, että senhän saa näppärästi tuohon resorin saumaan! Näissä housuissa tuli tosin vähän liian ylös. No, varmaan kaikki muut on jo jonkun järkevän keinon keksinyt aikoja sitten, mutta mulle tää oli ahaa-elämys. :)


Lieblingstückeltä tilasin paksua ruohonvihreää joustofroteeta josta tein housut nuoremmalle. Saas nähdä suostuuko pitämään niitä näin vai pitääkö lahkeisiin lisätä kuminauha (jätin pienen reiän kumpparia varten). Meinaan poika on hyvin tarkka siitä että housujen lahje ei saa lainkaan tuntua jalan alla.


Lupailinkin aiemmin pientä paljastusta. Nämä apila haalarihousut ovat meidän tulevalle kuopukselle, tosin koossa 74cm joten eivät ihan heti tule käyttöön. Tosin jos vauva tulee sisaruksiinsa niin ekat vaatteet ovat kokoa 62cm ja kovin nopeasti siirrytään seuraaviin kokoihin. Vielä tässä on odottamista hetken aikaa, vaikka maha on jo iso ja olo sen mukainen.


Näissä onnistuin (mutkien kautta), vaikka olivatkin ns. harjoittelukappale. Tähän asti on olkaimien resorit menneet pieleen ja into tehdä haalarihousuja on hiipunut, vaikka niitä tykkään etenkin vauvoilla käyttää. Mutta suuri kiitos Ilonalle kaavasta ja neuvoista! Kauhean innoissani näitä ompelin, ompeluaika oli jo loppumassa kesken, mutta päätin että pakko nyt kerralla saada valmiiksi. No tietenkin kiireessä tulee möhlittyä! Unohdin olkaimista tukikankaan, mutta ehdin kuitenkin iskeä rengasnepparit kiinni ennen kuin asian tajusin, äh! Noh, onneksi sain nepparit irti ilman sen pahempia kangasvaurioita. Tosin nyt loppui nepparit, joten kuvassa olkaimet ovat nuppineulalla kiinni.  

Seuraavassa postauksessa sitten voinkin paljastella vähän enemmän syksyn puuhailuja. Meinaan masuvauvalle on tullut paljon etenkin villaista tehtyä. 

♥♥♥

A pair of jeans, that are made from my old jeans that didn't fit well.  My daughter specifically requested a butterfly, so I sewed a quick butterfly applique.  

Purple velourleggings. When I ordered this fabric my daughter told me she definitely doesn't like it. I put it away for a few months and now without asking her sewed them. And she likes them. Apparently purple is her favourite colour. These things can change pretty fast for a five year old... 

Spider trousers for my son, this is a very nice spider, he's not nasty and mean at all. I also finally found a great place for the size tag for this kind of trousers (with a ribbed band at the waist, which I attach with my overlocker). Although in this pair the tag is a bit too high up, but works fine. Sometimes it takes a while for the light bulb to light up in your head... The pair of green stretch terry trousers are for my son as well. I left a small hole at the bottom of each leg, so I can put elastic in them, if he doesn't like the flare (he's a bit particular with these things sometimes). 

And last but not least overalls (or whatever they're called in english) for our youngest, who has yet to make his/her entry in to the world. A couple more months of waiting. These were a practice pair. I lost my inspiration for making this kind of overalls since I just kept messing up the ribbing. But with some advice and a good pattern from my friend Ilona, I managed and am really happy with the end result! 

2 comments:

  1. Kivoja ompeluksia ja ihana vauvauutinen! Onnea!

    ReplyDelete
  2. Ja nyt vasta bongasin tuon vauva-uutisen.. ihanaa!! :) Paljon onnea loppu-odotukseen!! <3

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!