28/04/2011

Synttärihame ja leikkiruokia

Pääsiäisenä oli tutun kolme vuotiaan synttärit. Pikahurautuksena tein vanhasta lakanasta hameen, kangas onkin useammissa ompeluksissa jo esiintynyt. Tämän helpommaksi ei hameen ompelu voi muuten muuttua! Tämä on ihan suorakulmiosta ommeltu.


Hameen lisäksi mietin että mitä pientä voisi tehdä. Ja mieleen putkahti taas leikkiruoka, jota on pitänyt jo piiitkään kokeilla. Tein yhden mansikan, ja toisen ja viidennen, yhden porkkanan ja kolmannen jne. Mutta voi kun näitä oli mukava näprätä illalla sohvalla! Osa tästä jää meidän lapsille, osa lähti synttärisankarille. Lisää on näiden jälkeen jo valmistunut, mutten ole kaikkia kuvannut. Tähän jää koukkuun, on just sellaista sopivaa pientä iltanäpräämistä jonka tekemistä voi keskeyttää ihan milloin vaan.


Tervetuloa uusille lukijoille! Enpä olisi aikoinani blogia aloitellessa uskonut, että joku päivä blogilla on näin paljon lukijoita ja monen monta kommenttia jättänyttä. Kiitos siis kaikille, lämmittävät mieltä ja kyllähän se lisää blogin päivittämisen mielekkyyttä kun saa aina niin paljon palautetta! 

Vaihdoin nyt taustaksi bloggerin oman taustan, sillä edelleen muutamilla on ollut vaikeuksia blogin lataamisessa. Minulla on välillä kestänyt hetken pidempään että tekstit tulee, mutta ei läheskään niin pitkään kuin aiemmin! Ilmoitelkaa jos ei vieläkään toimi, niin otan yhteyttä ylläpitoon.

♥♥♥


A skirt for a 3-year old birthday girl. This is such an easy and fast skirt to make! 

I made my first felt food since I felt the skirt wasn't enough as a present. And my am I addicted to making this felt food! This is just a portion of what I've made so far. 

Welcome to any new readers, it's so wonderful to get feedback. I would've never imagined that my blog would have this many followers! I had to change my blog background as a few people were still having trouble with my blog not loading properly, annoying!

23/04/2011

Vetoketjuhupparit

Vetoketjuhupparit tein lapsille viime viikonloppuna. Ja voi että sentään, kun en sitten millään osaa vetoketjuja ommella nätisti! Lienee paikalleen mennä kurssille/pyytää kunnon opastus joltain tähän asiaan. Varmaan nätimmin sais myös ommeltua, jos ei tarvitsisi lyhennellä niitä vetoketjuja. Ekan jälkeen ajattelin, että ok, toisessa teen eri tavalla ja sitten varmasti onnistuu, no ei sitten mennyt ihan niin.


Kuopuksen huppari Lasten Metsolan ruutu joustofroteesta ja mustat resorit. Kaava Ottobre 1/06, kaavoja valitessa katsoin tuon hupparin kuvaa ja ajattelin silloin että tarvii pidentää helmaa kun on niin lyhyt malli. No arvaa muistinko tätä enää kun kaavoja piirsin ja kankaita leikkasin! On nyt sitten tuollainen lyhyt, pöh.


Isommalle kaava sitten Ottobre 4/10 lehdestä. Ja juu tuo valkoinen vetoketju pistää silmään, enkä tykkää yhtään. Muutamasta liikkeestä etsin mangonkeltaista, muttei löytynyt. Tarkoituksessa on käydä vielä yhdessä liikkeessä katsomassa josko löytyisi sieltä. Tuo on ruma, vetoketju kulkee huonosti kun on jäykkä ja unohdin (!) tukikankaan alta, joten vetoketju aaltoilee jonkun verran. Kädenteihin tein käännettävät 'resorit' sunraysta, jotta on vähän kasvunvaraa.


Kuvassa tytöllä on poskissaan vielä pisamat, palmusunnuntaina otettu kuva. Keltaisen hupparin collegekangas Jättirätistä, Sunray joustofrotee Lasten Metsolasta.


♥♥♥

I hate zippers, I just don't know how to sew them so they look nice! I think I need to go on a course or get someone capable to give me a tutorial. Besides the zippers I'm pretty happy with them, although my sons one is too short (I forgot to add length when cutting the fabric, argh!) I intend to change the white zipper as soon as I find the right colour!

Both patterns are from Ottobre Design.

14/04/2011

Kolmen konstin mekko

 Viikonloppuna sain päähäni, että haluan välttämättä tehdä singoallan tytölle kokeilumielessä. Kesäksi voisin  sitten tehdä enemmän, kun ovat nopeita ja helppoja. Mutta mistä kaavat (kun en ilmankaan osaa mitään tehdä)?! Katsoin kaikki omat Ottobret läpi ja netistäkin koetin etsiä, mutta turhaan. Erään nettikeskustelun avulla sitten tajusin että Kolmen konstin mekollahan se onnistuu (Ottobre 3/09). Ei kun leikkaamaan alesta ostamaani Metsolan apila joustofroteeta. Ja kun ompeluohjeita vilkaisin, niin siellä lopussa olikin vinkki, että hihat voi myös ommella kokonaan kiinni, niin kuin olin suunnitellut tekeväni. Joustofroteen tosiaan ostin alesta 2-laatuisena, mutta mitään 2-laatuista en omasta pätkästäni löytänyt.  Mekko on kokoa 122cm! Minulla ei ole sen koon kokolappuja, enhän mä ole tajunnut että niin isoa kokoa jo tarvitaan. Minä en jotenkin pysy oikein perässä miten nopeaa vauhtia tyttönen kasvaa! Toki tämä on nyt vielä reilun kokoinen mekko, mutta niin oli tarkoituskin että ensin menee mekkona ja sitten tunikana. Seuraavaan tarvinee kuitenkin pieniä muokkauksia tehdä, lähinnä leveyteen, niin kuin Ottobre kaavoille on tyypillistä.


♥♥♥

On the weekend I had a huge inspiration to make a singoalla dress, (don't know if they're called that in english). They're fast and easy to make, perfect for summer dresses. Took me a while to find a pattern I could use, because I'm a bit slow sometimes (a lot of the times). I'll need to make some changes to the pattern with the next one.

The dress is size 122cm! I don't even have size tags that big, just somehow escaped me that I should order that size already. She can't be that big yet! Ok, the dress is still big, but that's what I was aiming for. First she can wear it as a dress and then a tunic.  

09/04/2011

Nahkatossut jälleen

Siskontytölle nahkatossut. Kaava Marian Ateljeesta, nahka Jättirätistä.


Ompeluinspiraatio on ollut vähän hakusessa. Nämäkin tein useampi viikko sittten, päivää ennenkuin lähdettiin siskon luo kyläilemään, kun olin luvannut tehdä uudet. No mukavahan niitä oli ommella, mutta nyt vaan jotenkin se aikaansaaminen on vaikeaa ja kyllä monen viikon ompelutauko on aika kummallista minulle! Molemmilla lapsilla (ja itselläni) on tarvetta ainakin t-paidoille ja hellehatuille. Pienempi tarvitsee myös jotain kesähousuja. Joten ommeltavaa kyllä olisi. Tänään kyllä ajattelin etsiä oikeat kaavat ja leikata kankaat.

♥♥♥

Leather shoes for my niece. You can find the tutorial for these in Marias blog. I've not had much inspiration to sew lately, these shoes I made a few weeks ago, the night before we left to visit my sisters family, since I'd promised my niece a new pair. Not sewing for two-three weeks is not much like me! The kids (and me) definitely need summer clothes, at least t-shirts, hats and shorts. I'm going to try and get started with those today!