17/03/2011

Tuottelias torstai

Sain tänään ommeltua hirmusti! Kuopus viihtyi omissa touhuissaan aamulla, kun isompi oli kerhossa ja nukkui päälle vielä pitkät päiväunet. Mutta varmaan kaikille tuttua, että kun viettää useamman tunnin koneiden ääressä, niin kämppä on kuin pommin jäljiltä... Norsupipo valmistui heti aamutuimaan. Tämä oli kaavakokeilu, ihan käyttökelpoinen tuli, hiomista kaipaa vielä vähän.

 

Vihreä joustofrotee on NorppaStiinalta saatu kangasvaihdossa. Oikein ärjyä limeä (livenä vielä ärjympää!). Sisäpuolella trikoo.

Iltapäivällä kun poika nukkui ompelin kevättakin isommalle. 


Kevättakin kaava Ottobresta, koko 116cm. Kangas on äitini varastoista, tuulenpitävää ja jämäkkää. Vuori ja taskut Ikeasta ostettua ohutta puuvillakangasta. Jos muistan oikein niin maksoi hurjat 1e/m.


Takin ompelu ei sujunut ihan ongelmitta, mutta lopputulos on kuitenkin ihan hyvä, onneksi sinne vuorin sisälle ei näe. Varmaan auttaisi jos olisi jo hyväksi todettu kaava käytössä, nyt joutuu vielä muokkailemaan.


Olkalaukun tarpeessa olen ollut jo pitkään, sellaisen johon mahtuisi muutama vaippa, ehkä vaihtovaatteet ym, sillä vanhasta hajosi kaikki kolme vetoketjua... Sain tämän kassin kaavat käsiini ja heti kun sain kaavat tulostettua rupesin hommiin. 


Kassin ommeltuani huomasin, että ompelupöydällä oli pala kangasta. Oho, unohdin ommella laukkuun pohjan... No menee se noinkin, ei vain mahdu yhtä paljon, joten tarvinee tehdä vielä toinen johon sitten toivon mukaan muistaisin ommella sen pohjan. Kangas on äitini vanha pöytäliina. 


Muutama uusi lukijakin tullut jälleen, tervetuloa!

♥♥♥

Yesterday I managed to sew all of the above, the downside is that after you're done the house looks like a hurricane hit it. My daughter was in play group in the morning and the little one was happy playing on his own, so I got the bag and hat made in the morning. And during nap time I made my daughters coat. 

My trusty bag fell apart, all three zippers broke and I've been meaning to make a new bag that can fit a few diapers, change of clothes etc. I realised once I'd finished the bag that I'd forgotten to sew the bottom piece, so now the bag is a bit smaller. So I'll have to make another one with the bottom, so that more stuff can fit.

15/03/2011

Kevättakki ja tunnustus

Kuopukselle tein kevättakin. Kaava on Ottobre 1/06 lehdestä, johon lisäsin pituutta ja hihansuihin resorit. Tuli sopivan kokoinen, ei liian iso, mutta kasvunvaraa kuitenkin, kuvissa resorit ovat käännettynä. Takki on 92cm.


 Kuosikangas on pussilakanaa, kirppikseltä ostin muutama vuosi sitten. Vuori taivaansinistä fleeceä Jättirätistä. 


Olin etukäteen katsonut, että mulla on varastoissa juuri resoreihin sopiva vetoketju. Lauantaina pojan päiväuniaikaan tätä ompelin ja kun tuli aika kiinnittää vetoketju tajusin, että se turkoosi vetoketju onkin haalariketju! Otti niin paljon päähän, kun pitkästä aikaa oli ompeluvimma päällä ja halusin hetinyt valmista. No, odottelin että poika heräsi unilta ja sitten äkkiä-äkkiä molempien muksujen kanssa Eurokankaaseen, ehdittiin paikalle kymmenen minuuttia ennen sulkemisaikaa. Olin kyllä pettynyt vetoketjujen värivalikoimaan. Ei turkoosia, ei vaaleanvihreää...




Mielestäni onnistuin ihan hyvin, etenkin siihen nähden miten vähän takkeja olen ommellut. Edessä kuvion kohdistaminen meni vinksalleen, mutta ei sitä käytössä huomaa. Vetoketjun olisi halunnut tulevan ihan alas asti, mutta tuli kiiressä valittua 5 cm liian lyhyt vetoketju. Hyvin se noinkin menee. Helman ompelin Tosimummon tapaan, kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Näin jälkikäteen harmittaa etten tehnyt turkooseja taskuja (laiskuus iski). Tykkään takista, vaikka tuo kangas ei mikään lemppari ollutkaan. Valitsin sen tähän sillä ajatuksella, että jos meneekin ihan pieleen niin ei harmita ainakaan kankaan haaskaaminen. Nyt työn alla on tytölle takki.



Iso kiitos Cutie-blogin NorppaStiinalle 'I love blogging'-tunnustuksesta. Tunnustuksen myötä piti kertoa itsestä 8 asiaa, mutta jätän tällä kertaa sen välistä, silkkaa laiskuuttani.

EDIT: Latautuuko teillä blogin tausta ja tekstit hitaasti? Nyt on taas muutamilla ollut ongelmia. Ja vielä parempi jos joku osaisi sanoa mistä voisi johtua? 

♥♥♥ 

It's getting warmer and spring is (nearly)here and my son needed a jacket for springtime. The pattern is from Ottobre 1/06, although I made a few alterations. The fabric is a thrift store find and a layer of skyblue fleece on the inside.

Before going to buy the fleece I had checked that I had a turquoise zipper. Unfortunately I hadn't noticed it was the wrong kind of zipper (the kind that doesn't open at the bottom). I was so annoyed, as I haven't had energy/motivation to do much sewing recently. I had to wait for my son to wake up from his nap and then we made a dash to the local fabric store, we got there ten minutes before closing and I got my zipper. Unfortunately their colour selection was a bit of a disappointment and had to go for this light blue zipper instead.

I'm happy with the coat, especially considering how few I've ever sewn. Some mistakes, but I can deal with them. Definitely should've done blue pockets, but I was feeling lazy. Now I'm working on a coat for my daughter. 

Cutie-blog owner NorppaStiina gave me an 'I love blogging' award, thankyou so much. You're meant to write 8 things about yourself when you receive it, but I'm feeling too lazy and uninspired.

10/03/2011

Roosalle

Tyttö pyysi jo syksyllä lämpimiä talvivaatteita nukelleen, mutta minä en vain saanut aikaan. Nämä valmistui joku kuukausi takaperin. Fleecehaalarin kaavan piirsin taannoisilla käsityötreffeillä, mutta en kyllä yhtään muista mistä (ja kenen) kirjasta tämä oli! Hihoista ja lahkeista tuli hivenen pitkät, joten resorit joutuu kääntämään ja kaula-aukkokin oli vähän kumma, mutta onneksi kaulahuivi peittää sen, heh.


Villapaitaan ei ollut ohjetta, tämä on ylhäältä alas neulottu. Yritin käyttää pois langan jämiä ja tämän kokoisiin saakin kivasti niitä kerän loppuja käytettyä.


♥♥♥

My daughter asked for warm winter clothes for her doll in the fall. I just didn't get around to making them for quite a while. These I finished about a month ago.