06/10/2011

Sekalaista

Lapseni ovat ihania. Ihania mm. sen takia että leikkivät pitkiäkin aikoja kahdestaan lastenhuoneessa ja minä saan ommella rauhassa. Ompeluaikaa saa myös kätevästi niin, että vastaa myöntävästi, kun esikoinen kysyy saako naapurin kolmasluokkalainen tulla meille leikkimään (tai leikittämään niin kuin se taitaa mennä). Kuopus on myös siinä mielessä erilainen kuin siskonsa samanikäisenä, että viihtyy pitkiäkin aikoja yksin autoleikkejensä parissa, jolloin minä voin piirrellä kaavoja, leikellä kankaita ym. Työajatkin ovat tällä hetkellä varsin suotuisat ompelun näkökulmasta. 

Tilasin veloureita housuja varten ja kyselin esikoiselta minkä kuvan haluaisi keltaisiin housuihin. Ei kuulemma kuvaa vaan kukkataskut. No tässä yritykseni niistä, ensi kerralla viisampana taas. Nämä ei meinaan ihan onnistuneet niin hyvin kuin olin mielessäni ajatellut.

Kuopukselle limestä velourista bussihousut. Velourin tilasin Hanhelista ja se oli kyllä alkuun vähän shokkihoitoa silmille, on siis aika kirkasta, lähes neon. Mutta hyvin siihen silmä tottui ja housuista tuli kivat! Tummanharmaan resorin tilasin Fabriinasta ja sain sieltä kyllä mielettömän hyvää palvelua!


Ottobren Muraveinik-pipokaavalla kolme pipoa. Kaikissa sisällä joustofrotee.Omakin pää kaipaa jo kylmimpinä päivinä ohutta pipoa ja Pikku Piltin blogista löytyikin juuri sopiva ohje.Voi että olen tyytyväinen kun kerrankin on pipo josta oikeasti pidän!♥♥♥

My kids are in such a wonderful phase. They play together nicely for ages and thus, I get to sew or do other things in peace. Also, you can get uninterrupted sewing time by letting the neighbours third grader over, both kids adore her! My workdays are also quite short at the moment, which leaves all the more time for sewing..

I asked my daughter what picture she would like me to applique on this pair of yellow velour pants. She didn't want a picture, she wanted flower pockets. I'll definitely need to make a new attempt, as these really didn't work out as I would've liked.
 
Also a pair of limegreen velour pants for my son. This colour was a bit of a shock when it came in the mail as it made my eyes burn with being nearly neon, but as pants they're great now and my eyes are used to the brightness.

Three beanies made with Ottobre Designs Muraveinik pattern.


And also a beanie for myself, which I absolutely love! You can find the tutorial for it here.

8 comments:

 1. Todella kivoja ompeluksia! Enkä minä näe mitään vikaa noissa taskuissa. Ne on todella kivat! Ja tuo pipo. Munkin täytyy tehdä!

  ReplyDelete
 2. Voi että! Hienothan nuo ovat! ja pipotkin ovat hienoja! Oliko tuo lasten myssyn kaava hyvä?

  ReplyDelete
 3. Kiitos! Mä tykkään tuosta Muraveinik kaavasta, suojaa korvia ja niskaa hyvin! Ja mä oon onneton pipojen ompelija, aina tulee vääränkokoinen tms. joten valmiit kaavat on mun pelastus.

  ReplyDelete
 4. Ihanat kukkataskut! Juuri postasin paljon yksinkertaisemmat taskuohjeet blogissani, nuo ovat kuin hienommat sovellukset niistä! =)

  ReplyDelete
 5. Ihania, varsinkin pipot!! Pitää vissiin munkin itelle tommonen tehä!!

  ReplyDelete
 6. Voi miten kiva tuo oma piposi! Tarviiskohan itsekin kokeilla...

  ReplyDelete
 7. Kiitos kulkuneuvopiposta! Tosi hyvä käytössä ja lisäksi hieno. Isoveli taitaa olla vähän kateellinen...

  ReplyDelete
 8. wow really gorgeous creations, how lovely!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!