23/04/2011

Vetoketjuhupparit

Vetoketjuhupparit tein lapsille viime viikonloppuna. Ja voi että sentään, kun en sitten millään osaa vetoketjuja ommella nätisti! Lienee paikalleen mennä kurssille/pyytää kunnon opastus joltain tähän asiaan. Varmaan nätimmin sais myös ommeltua, jos ei tarvitsisi lyhennellä niitä vetoketjuja. Ekan jälkeen ajattelin, että ok, toisessa teen eri tavalla ja sitten varmasti onnistuu, no ei sitten mennyt ihan niin.


Kuopuksen huppari Lasten Metsolan ruutu joustofroteesta ja mustat resorit. Kaava Ottobre 1/06, kaavoja valitessa katsoin tuon hupparin kuvaa ja ajattelin silloin että tarvii pidentää helmaa kun on niin lyhyt malli. No arvaa muistinko tätä enää kun kaavoja piirsin ja kankaita leikkasin! On nyt sitten tuollainen lyhyt, pöh.


Isommalle kaava sitten Ottobre 4/10 lehdestä. Ja juu tuo valkoinen vetoketju pistää silmään, enkä tykkää yhtään. Muutamasta liikkeestä etsin mangonkeltaista, muttei löytynyt. Tarkoituksessa on käydä vielä yhdessä liikkeessä katsomassa josko löytyisi sieltä. Tuo on ruma, vetoketju kulkee huonosti kun on jäykkä ja unohdin (!) tukikankaan alta, joten vetoketju aaltoilee jonkun verran. Kädenteihin tein käännettävät 'resorit' sunraysta, jotta on vähän kasvunvaraa.


Kuvassa tytöllä on poskissaan vielä pisamat, palmusunnuntaina otettu kuva. Keltaisen hupparin collegekangas Jättirätistä, Sunray joustofrotee Lasten Metsolasta.


♥♥♥

I hate zippers, I just don't know how to sew them so they look nice! I think I need to go on a course or get someone capable to give me a tutorial. Besides the zippers I'm pretty happy with them, although my sons one is too short (I forgot to add length when cutting the fabric, argh!) I intend to change the white zipper as soon as I find the right colour!

Both patterns are from Ottobre Design.

4 comments:

 1. Voi kuinka hienot hupparit ja varsinkin ylemmän malli näyttää tosi kivalta...ite sitä on aina niin kriittinen ompelujen suhteen, toiset ei pikkuvirheitä edes huomaa..mä muuten en oo ikinä käyttäny tukikangasta vetiketjun laitossa.

  ReplyDelete
 2. Ihania huppareita, tykkään etenkin tuosta keltaisesta :) Omasta mielestäni tuo valkoinen vetskari sopii oikein kivasti huppariin.

  ReplyDelete
 3. On ihania huppareita!
  Mulla kans tökkii edelleen vetoketjujen ompelu joustaviin kanksiiin, mut suuri apu on ollut juurikin tuo tukikangas :)

  ReplyDelete
 4. Hienot hupparit! Jännä, mie tykkään tuosta valkoisesta vetoketjustakin :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!