14/04/2011

Kolmen konstin mekko

 Viikonloppuna sain päähäni, että haluan välttämättä tehdä singoallan tytölle kokeilumielessä. Kesäksi voisin  sitten tehdä enemmän, kun ovat nopeita ja helppoja. Mutta mistä kaavat (kun en ilmankaan osaa mitään tehdä)?! Katsoin kaikki omat Ottobret läpi ja netistäkin koetin etsiä, mutta turhaan. Erään nettikeskustelun avulla sitten tajusin että Kolmen konstin mekollahan se onnistuu (Ottobre 3/09). Ei kun leikkaamaan alesta ostamaani Metsolan apila joustofroteeta. Ja kun ompeluohjeita vilkaisin, niin siellä lopussa olikin vinkki, että hihat voi myös ommella kokonaan kiinni, niin kuin olin suunnitellut tekeväni. Joustofroteen tosiaan ostin alesta 2-laatuisena, mutta mitään 2-laatuista en omasta pätkästäni löytänyt.  Mekko on kokoa 122cm! Minulla ei ole sen koon kokolappuja, enhän mä ole tajunnut että niin isoa kokoa jo tarvitaan. Minä en jotenkin pysy oikein perässä miten nopeaa vauhtia tyttönen kasvaa! Toki tämä on nyt vielä reilun kokoinen mekko, mutta niin oli tarkoituskin että ensin menee mekkona ja sitten tunikana. Seuraavaan tarvinee kuitenkin pieniä muokkauksia tehdä, lähinnä leveyteen, niin kuin Ottobre kaavoille on tyypillistä.


♥♥♥

On the weekend I had a huge inspiration to make a singoalla dress, (don't know if they're called that in english). They're fast and easy to make, perfect for summer dresses. Took me a while to find a pattern I could use, because I'm a bit slow sometimes (a lot of the times). I'll need to make some changes to the pattern with the next one.

The dress is size 122cm! I don't even have size tags that big, just somehow escaped me that I should order that size already. She can't be that big yet! Ok, the dress is still big, but that's what I was aiming for. First she can wear it as a dress and then a tunic.  

8 comments:

 1. Näyttää tuo apila toimivan todella hyvin tunikassa ja ruskeata on välillä kiva katsella räikeämpien värien vastapainoksi. :)

  ReplyDelete
 2. Todella kivan näköinen! Ihanat yhteiskuvat lapsista. :)

  ReplyDelete
 3. hei. tehdäänkö se vaan kolmenkonstin mekon kaavalla muuten ihan tavallisesti ja hihat sitten kokonaan kiinni?
  ja leveydestä pois yhden koon verran?

  ReplyDelete
 4. Unikuu: Ompelin kaikki saumat ja sitten kuminauhakujat pääntielle ja kädenteille. Olis tosiaan pitänyt ottaa leveydestä pois.

  ReplyDelete
 5. mä innoissani viime yönä jo leikkasin velourista 92 ilman saumanvaroja. ehkä sit seuraavaan otan vielä taitteelta jonkun verran. meillä tyttö on hoikka joten varmasti tulee olemaan leveä mekko.. meneepähän sit pidempään :D

  ReplyDelete
 6. No tosiaan, voihan sitä kaavaa noinkin käyttää :)
  Ihana apilamekko!

  ReplyDelete
 7. Onpa ihanan yksinkertainen malli menis meidänkin neidille... täytyypä ottaa mallia.;D

  ReplyDelete
 8. Hei,

  Olen ihan tosi tosi tosi aloitteleva ompelija ja minulla on tuo kolmen konstin mekko kaava. Minäkin haluaisn, että ne hihat ovat kiinni, että ei jää mitään 'reikiä' sinne.

  Eli voinko vain jäljentää kaavat hihoista siltään ja ommella ne siihen vartalo-osaan? Kun mietin,että eikö se sitten kainaloista tai jostain voi tuntua tiukalta tms. vai teitkö jotain muuta? Hihat sinulla on pidemmät, ne ovat kauniit tuossa.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!