17/03/2011

Tuottelias torstai

Sain tänään ommeltua hirmusti! Kuopus viihtyi omissa touhuissaan aamulla, kun isompi oli kerhossa ja nukkui päälle vielä pitkät päiväunet. Mutta varmaan kaikille tuttua, että kun viettää useamman tunnin koneiden ääressä, niin kämppä on kuin pommin jäljiltä... Norsupipo valmistui heti aamutuimaan. Tämä oli kaavakokeilu, ihan käyttökelpoinen tuli, hiomista kaipaa vielä vähän.

 

Vihreä joustofrotee on NorppaStiinalta saatu kangasvaihdossa. Oikein ärjyä limeä (livenä vielä ärjympää!). Sisäpuolella trikoo.

Iltapäivällä kun poika nukkui ompelin kevättakin isommalle. 


Kevättakin kaava Ottobresta, koko 116cm. Kangas on äitini varastoista, tuulenpitävää ja jämäkkää. Vuori ja taskut Ikeasta ostettua ohutta puuvillakangasta. Jos muistan oikein niin maksoi hurjat 1e/m.


Takin ompelu ei sujunut ihan ongelmitta, mutta lopputulos on kuitenkin ihan hyvä, onneksi sinne vuorin sisälle ei näe. Varmaan auttaisi jos olisi jo hyväksi todettu kaava käytössä, nyt joutuu vielä muokkailemaan.


Olkalaukun tarpeessa olen ollut jo pitkään, sellaisen johon mahtuisi muutama vaippa, ehkä vaihtovaatteet ym, sillä vanhasta hajosi kaikki kolme vetoketjua... Sain tämän kassin kaavat käsiini ja heti kun sain kaavat tulostettua rupesin hommiin. 


Kassin ommeltuani huomasin, että ompelupöydällä oli pala kangasta. Oho, unohdin ommella laukkuun pohjan... No menee se noinkin, ei vain mahdu yhtä paljon, joten tarvinee tehdä vielä toinen johon sitten toivon mukaan muistaisin ommella sen pohjan. Kangas on äitini vanha pöytäliina. 


Muutama uusi lukijakin tullut jälleen, tervetuloa!

♥♥♥

Yesterday I managed to sew all of the above, the downside is that after you're done the house looks like a hurricane hit it. My daughter was in play group in the morning and the little one was happy playing on his own, so I got the bag and hat made in the morning. And during nap time I made my daughters coat. 

My trusty bag fell apart, all three zippers broke and I've been meaning to make a new bag that can fit a few diapers, change of clothes etc. I realised once I'd finished the bag that I'd forgotten to sew the bottom piece, so now the bag is a bit smaller. So I'll have to make another one with the bottom, so that more stuff can fit.

10 comments:

 1. No onpas tosiaan ollut tuottelias päivä! =) Ihanaa joskus saada enempi aikaan, kun joskus on niitäkin päiviä ettei ehdi muuta kuin arkea pyörittää. Ainakin meillä näin. ;)

  ReplyDelete
 2. Tuttua tuo "kämppä pommin jäljiltä"
  Kivoja ompeluksia ja tosiaan ihanaa ärjyä toi limen vihreä!

  ReplyDelete
 3. Sullahan onkin ollut oikein luksusaikaa ja olet kyllä käyttänyt sen erittäin tehokkaasti!
  Kivat ompelukset, takki on tosi pirtsakka!

  ReplyDelete
 4. =) Hauska juttu tuo unohtunut kassin pohja. Mulle vois käydä justiinsa noin.

  ReplyDelete
 5. No meil on vähän aina tää kämppä kuin pommin jäliltä :D, joten oikein tuttu tunne.
  Paljon kyllä ehdit! Kivoja ompeluksia :)
  Eritoten tost laukust tykkään. Ja toi oli kans taas vähä niin ku minun suusta, oho unohdin ommella laukuuun pohjan :D

  ReplyDelete
 6. Meillä myös tuttua tuo kämppä pommin jäljiltä :-)

  ReplyDelete
 7. Ihania kevätjuttuja olet ommellut! Hyvänmalliselta näyttää tuo pipo ja sopii takin kanssa tosi hyvin yhteen. =)
  Juu, kyllä minäkin sen nukkuma-ajan useimmiten käytän "omiin hommiin", mutta onneksi tytön aikana ja kanssa pystyy jo kotihommiakin vähän tekemään... Ja tässä kohtaa on hyötyä pienestä asunnosta, ei ole ihan niin paljon siivottavaa. =)

  ReplyDelete
 8. Takki ja pipo sopivat kyllä ihanasti yhteen! :)

  ReplyDelete
 9. No oletpa ehtinyt! Hienoja! Voihan pommi, sellainen löytyy myös täältä...

  ReplyDelete
 10. Kiitos kommenteista, niitä on kyllä aina yhtä mukava lukea! ♥ Se on kyllä jännä, kun monet tosiaan aina ihmettelee että miten ihmeessä ehdit, niin täytyy silloin aina myöntää että jostain se aika on aina pois... Ja useimmiten se on tosiaan ne kotityöt! =)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!