21/02/2011

Nahkatossut

Maria on kaikessa ihanuudessaan tehnyt ilmaisen tossukaavan ja vielä tutoriaalin siihen lisäksi. Nahkapaloja kävin jo kerran katsastamassa Jättirätistä, mutta silloin ei valikoimaa ollut ja jäi ostamatta. Viikonloppuna äitini kaivoi vintiltä pussillisen retroa 80-luvun nahkaa ja vieläpä nahkaneulat, joten tänään työpäivän päätteeksi oli pakko ryhtyä hommiin. Näiden tekemiseen ei muuten kauaa mene! Ja jos nahan ompelu jännittää, kannattaa tsekata Marian nahkaompelu faq.


Leikkasin ilmeisesti turhan reilut saumanvarat, joten jouduin pikkasen pienentämään lopulta ja istuvuus on sen takia vähän kärsinyt. 2-3mm saumanvarat riittävät varsin hyvin (niin kuin Maria ohjeissaan kirjoittikin), taisin jotenkin ajatella että se nahka liusuu joka suuntaan ommellessa ja en saa saumaa ommeltua niin tarkkaan, mutta ei ollut lainkaan vaikeaa ommella! Ensi kerralla viisampana.

Jos käyt Jättirätissä Turussa tai Kaarinassa ja huomaat, että nahkaa on tullut uudet satsit niin olisin kiitollinen jos kertoisit siitä mulle. 

♥♥♥

Maria has made a leather shoe pattern and tutorial. Our local fabric store was out of good leather last time I checked, but on the weekend my mum dug up some retro 80's leather and leather needles, so today I just had to sit down and make these after work. They were fast to make, although I made some mistakes and cut the pieces a bit too generously. Next time I'll be wiser, it was my first attempt at sewing leather and it was easy! Beforehand I thought the leather would slip around while trying to sew it, but no such problems.

8 comments:

 1. Kivat tossut! Ja kiitos linkistä ohjeisiin! En olisi varmaan muuten niihin törmännytkään.

  ReplyDelete
 2. Tosi kivat! Huomasin tänään että munkin pitää tehdä Stellalle uudet tossut. Eli Marian ohjetta lueskelemaan.:) Kävin Kaarinan JättiRätissä kaks viikkoa sitten ja siellä oli tosi paljon nahkapaloja. Itse hypistelin useampaakin mutta en osannut päättää väriä. Täytyy mennä uudelleen, jos olis vielä yhtä hyvät valikoimat väreistä. :)

  ReplyDelete
 3. Ihanat!
  Voi ku täälki odottais noi nahat ompelua... ehkä mä nyt ku saatiin toi printteriki, on millä kaavat tulostaa :)

  ReplyDelete
 4. Kiitos NorppaStiina vinkistä, täytyykin käydä katsomassa viikonloppuna! Rupesi tuo istumattomuus sen verran häiritsemään, että purin saumat ja leikkelin ja ompelin uudestaan. Nyt ovat jo paremmat. Ja pienemmälle on palat leikattuna. =)

  ReplyDelete
 5. NÄtti väriyhdistelmä tossuissa, sopivat hyvin yhteen.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!