01/01/2011

Vauvalahjoja

Kaksi ystävääni saivat vähän aikaa sitten vauvat ja pitihän sitä heitä vähän lahjoa. Vähän retrompaan menoon syntyi Metsolan sinapinkeltaisesta ruutujoustofroteesta Mustikkahaalari (Ottobre 6/09). Tämä on taas niitä 'älä katso nurjalle'-ompeluksia... Näin jälkeenpäin rupesin ajattelemaan, että olisi varmaan pitänyt taskunsuihin laittaa framilonia, etteivät venähdä. Tuttinauha lähti myös samaiseen osoitteeseen. Haalarit on livenä paljon nätimmät kuin tässä kuvassa, kuvassa tuo väri on vähän hassu.


Hupsis-housut (Ottobre 1/09) syntyi ruskeasta velourista. Taakse ompelin pienen pätkän Hanhelilta tilattua turkoosia elefanttinauhaa. Tämä kaava on kyllä siitä hyvä, että valmistuu niin tosi nopeasti. Jos meinaan tajuaa vierailua edeltävänä iltana että olis ihan kiva viedä jotain uudelle vauvalle, niin hirveästi ei voi rueta monimutkaisia tekeen...


Tytön nukke sai uudet potkuhousut. Näistä piti alunperin tulla ihan vauvalle sopivat, mutta en tiedä mitä oikein tein väärin, mutta lahkeet oli ihan liian kapeat, jonka jostain syystä tajusin vasta kun oli lähes valmis. Lisäksi resorista tuli aivan liian tönkkö tuohon yläosaan. Leikkasin applikaation alta kaistaleen pois, niin ovat nyt sitten sopivan pituiset Roosa-nukelle.


Nämä olivat viime vuoden viimeisimmät ompelukset. Aika läjä ompeluksia kertyi viime vuonna. Toivotaan, että tänä vuonna ehdin yhtä paljon, jollen enemmän. Pian on muuten arvonnan aika, kun laskurissa on jo lähes 10,000!
Oikein ehtiväistä ja inspiroivaa uutta vuotta kaikille!

♥♥♥♥♥

Two of my friends had babies recently so I made some presents. The velour trousers were a quick sew as I realised the night before we were going to visit that I didn't have a present ready. 

The overalls are for my friend who loves all things retro. The colour of the overalls is nicer, but again I couldn't get a decent photo. This was yet again the kind of sewing you hope no-one looks on the inside...

My daughters Roosa-doll got a pair of overalls as well. This was meant for one of the babies, but Imessed up when cutting the cloth, so the trouser leg was far too narrow (which of course I realised once they were nearly done). I cut a big strip from underneath the aplique and now they're the right length for Roosa. 

Happy new year!

3 comments:

 1. Kivoja juttuja ja tulipa nukelle TOSI hienot potkuhousut!

  Ja oikein hyvää uutta vuotta!

  ReplyDelete
 2. kivoja ja hienoa viedä itse tehtyä!

  ReplyDelete
 3. Nättejä ompeluksia! Minullakin tahtoo nuo ideat monesti tulla vähän viimetipassa. =)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!