18/01/2011

"Tuliaisia"

Meidän piti mennä siskoni luokse viikonloppuna, mutta se peruuntui kun lapset saivat enterorokon. No pistin tuliaiset postiin sitten, vaikkei itse päästy paikan päälle, kun en tiedä milloin saadaan uusi kyläily järjestettyä. Ja kerrankin voin sanoa olevani täysin tyytyväinen johonkin ompelemaani! Itsekritiikkiä löytyy itseltäni ja varmaan aika monelta muultakin käsityöläiseltä vähän liikaakin. Monesta postauksesta olen tarkoituksella jättänyt mainitsematta ne virheet jotka itseä harmittaa, kun usein ne on oikeasti niin pieniä että muut ei niitä välttämättä edes huomaa ja tuntuu hölmöltä blogata vaatteita ja samalla valittaa niistä. Mutta nyt siis onnistuin! 

Hassusti tuo kuva vääristää paidan resorien väriä, se on siis aivan saman väristä kuin taskujen resori. Tämä setti meni kaksi vuotiaalle siskonpojalleni. Norsutrikoo Stof og Stililtä ja vihreä college Jättirätistä (tätä tekisi mieli hamstrata vähän lisää kun on niin ihanan väristä ja edullistakin vielä). Kaava molempiin Ottobresta. Ekaa kertaa muuten laitin vyötäröresorin sisälle leveän kuminauhan. Löysin Jättirätistä sellaista kuminauhaa, jossa on 'raitoja' ja ei ole läheskään niin jämäkkää kuin tavallinen kuminauha. Venyy eri tavalla joten toivon ettei käytössä paina yhtä paljon kuin tavallinen kumppari.

Apinabokserit Ottobre 6/10 kaavalla. Tämä kangas on muuten loistavaa alusvaatteisiin, sillä venyy hyvin, mutta on silti napakkaa ja ohutta.


Isosiskolle vielä pikkarit, nämä oli ne jotka aiemmassa postauksessa olivat kierteellä. Kaava Ottobre 6/10.

♥♥♥♥♥

For once I can say I'm totally happy with something I've sewn! My self-criticism is sometimes a bit too harsh. I've tried to stop telling about every mistake I've made in my posts, just because I know the mistakes are so small that most people won't even notice them. But this time I'm satisfied!

The green on the cuff of the shirt is the same as around the pockets, the colour is a bit off in the photo. These are for my two year old nephew. This was the first time I put an elastic inside the rib knit waistband. I found elastic that stretches better than the normal stuff, so I'm hoping it won't press as much as the normal kind. The pattern for both is from Ottobre Design. 

A pair of monkey boxers for my nephew and undies for my niece. Patterns from Ottobre Design 6/10. I've been having to do some research and googling on english vocabulary, especially different materials are somewhat challenging. Let me know if I'm not making sense...

12 comments:

 1. Voi ku ihana setti :)
  Ja kivoja pikkareita :D

  ReplyDelete
 2. Kivoja ompeluksia sinulla taas! Tunnistan TÄYSIN tuon, että omissa ompeluksissa pienetkin pienetkin virheet hyppii silmille silloin. Etenkin silloin, kun ne on juuri saanut valmiiksi. Kummasti käytössä sitten unohtuu, että tuossa tikkaus ei mene just jämptilleen tai raita ei kohdistu 100-prosenttisesti ;)

  Tuo Jättirätti kuulostaa oikealta aarreaitalta! Olis tällaselle Vilénille vähän vaarallinen käyntikohde näin kangastuhoajaisten aikaan...

  ReplyDelete
 3. Kiva setti!
  Sama, ihan hurja itsekritiikki omien ompelusten suhteen. Varsinkin jos menee jollekin muulle kuin omalle niin ratkoja on kovassa käytössä.
  Täytyykin käydä kurkkaamassa sitä kuminauhaa sieltä jättirätistä. Kuullostaa hyvältä!

  ReplyDelete
 4. onpas pirteä setti! mikähän tässä blogissasi on kun ainakin itselläni tämä aina latautuu hitaasti auki...vaikka seuraan varmaan 20 eri blogspotin blogia, niin tämä on ainut mikä takkuilee..? vai onkos tämä joku englanninkielinen versio tms...

  ReplyDelete
 5. Tosi ihana tuo norsusetti! Minä olen jo pitkään käyttänyt vain jättirätin kumppareita. Ovat tosiaan joustavia, eikä niissä ole sellaista terävää reunaa. Leveämmätkin sopivat juuri sen vuoksi hyvin lastenvaatteisiin.

  Ja mulla muuten latautuu myös tosi hitaasti sun blogi, luulin vaan, että johtuu jotenkin tästä meidän koneesta...

  ReplyDelete
 6. No just, mä olen ajatellut, että se on vaan mulla ku tökkii tää blogin lataus. Onkohan se sitten tämä pohja? Voi höh, ku mä tykkään tästä pohjasta enkä viitsis vaihtaa, mutta tuo hidas latautuminen on kyllä ärsyttävää!

  ReplyDelete
 7. Käytiin tänään passikuvassa norsu-paita päällä. Kuvaaja ihaili paitaa, johon poika ylpeänä: "Inkeji ompeli sen mulle".
  Ja pikkuhousuista tuli heti lempipikkarit, eli heti pyykkinarulta päälle. Joten kiitos taas!

  ReplyDelete
 8. Laitin palautetta tuosta blogipohjan hitaasta latautumisesta ja sain nyt uuden koodin. Kertokaa jos lataus on nopeutunut.

  ReplyDelete
 9. Komioita housuja. Mullakin on valmiina kaavat jo tehty, katsotaan koskas saisin ommeltua ne valmiiksi :)

  ReplyDelete
 10. tulin käymään nyt uudelleen...edelleen kyllä on tosi hidas.. kauan piti odottaa että blogin "pohjakuva" tuli näkyviin ja että tekstit ja kommentit näkyi..aluks kaikki on vaan mustaa ja kuvat vaan näkyy :/ ja kommentointikin on hidasta..

  ReplyDelete
 11. Ihania vaatteita, mistä olet ostanut tuon apinakankaan boxereihin?

  ReplyDelete
 12. Eitsu: tilasin sen Stof og Stililta Norjasta (oli kimppatilaus ja yhden kimppalaisen ystävä toi kankaat Suomeen, kun eivät toimita ulkomaille). Mutta näitä kankaita saa myös Iikku-Kiikulta. =)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!