31/01/2011

Töfftöffiä ja Tunnustus

Naapurinpojan synttärit olivat tuossa viikko takaperin. Perinteiseen tapaan tein lahjaa siinä ihan hetkeä ennen synttäreitä. Se valitettavasti myös näkyy lopputuloksessa, kun ei ollut riittävästi aikaa marinoida ajatusta. Tuo applikoitu auto on omasta mielestä ihan hölmön näköinen ja paita olisi paljon parempi ilman sitä, mutta minkäs teet, tehty mikä tehty.


Paita oli mieluinen (ainakin pojan äidille, heh). Taas kerran tuli kommentti, että vau sinun pitäisi tehdä näitä myyntiin. Kuuletteko te muut tätä usein? Usein vastaan, että ajatuksena se on tosi ihana, mutta toteutus on melkoisen haastava monestakin syystä. Harva varmaankin loppujen lopuksi esim. tästä paidasta olisi maksamaan sitä mitä siitä 'joutuisi' pyytämään, kun kuitenkin kaupasta saa halvemmalla (useimmiten tietty epäeettisesti tuotettuja, joten halvalla voi myydä).

Kankaat: Töfftöffiä Hanheli, yksivärinen interlock Jättirätti, resori Myllymuksut.
Applikaatio: trikoota ja velouria.
Kaava: Ottobre Night Owl 6/09.


Kiitos vielä Marjuskalle tunnustuksesta! Tähän liittyy seitsemän asian kertominen itsestään, joten tässäpä 7 satunnaista ajatusta:

1. Hamstraan turhaa tavaraa ympärilleni (tämä asia on vahvasti perinnöllinen, syytän äitiäni). Haluaisin tehdä kunnon tavaran poisto operaation, jolloin kaikki turha saisi lähteä. 

2. Ensimmäinen raskaus muutti makuaistiani sen verran että rupesin tykkäämään suklaasta ja colasta (harmi...)
3. Olen ylpeä kun nykyisin osaan ommella muuta kuin hiirentakkeja (äitini aina sanoi, että tästä tulee hiirentakki, kun joku ompelus vaan pienenee ja pienenee kun tekee virheitä.)
4. Yritän kovasti olla maaliskuun loppuun asti kankaanostolakossa (yksi repsahdus...)
5.Olemme miehen kanssa herkkulakossa (arkipäivisin) ja sekin on pitänyt melko hyvin ja tulee muuten parempi olo!
6. Osaan leipoa omasta mielestäni hyvin, mutta jostain syystä hyvää leipää en osaa leipoa.
7. Olen asunut ulkomailla ison osan elämästäni.
 
Tunnustus on kiertänyt jo monessa blogissa, joten tällä kertaa en jaa eteenpäin.

♥♥♥

My daughers friend turned five last week. And as it usually goes, I made this shirt in a rush just before the birthday. And when you do things in a hurry, you make silly mistakes. I don't like the appliqued car at all, would look much better without it. But it's too late now. ;)

At least the boys mother liked the shirt. Yet again I was told I should make these and sell them. I hear that a lot. Unfortunately it's very difficult to make it a profitable business. A lot of people like the idea of an unique, handmade item but wouldn't actually end up buying them as the price would be quite a lot more than an item in a normal store (most of which are of course unethically produced so they can sell them for cheap).  

Marjuska gave me a stylish blog award, thankyou! Along with it came a task of listing seven things about me, so here are 7 random facts:

 1. I have tons of clutter and stuff (it's hereditory, I blame my mum). I want to have a major get-rid-of-stuff operation, so that I could get rid of all unnecessary things.
2. My first pregnancy changed my taste buds, I started to like chocolate and coke (too bad...)
3. I'm proud that nowadays I can sew something that doesn't end up being a mouse jacket (my mum used to say that something will end up a mouse jacket when you make mistakes and have to cut the piece of clothing smaller and smaller).
4. I'm trying to not buy any fabric till the end of march (I've had one slip-up). 
5. I'm also restricting eating sweets, crisps etc during the week and am doing pretty good with that, I feel so much better!
6. I can bake well with the exception of bread, it never turns out good.
7. I've lived a big part of my life abroad.

6 comments:

 1. Jep, tutulta kuulostaa tuo kommentti. Vaatii vaan aika paljon käytännössä. Silti ehkä pikkuisen haaveilen siitä. Hattua nostan niille jotka siinä on onnistuneet.
  Juu ja toi paitakin on ihan kiva!

  ReplyDelete
 2. Itse tykkään antaa lahjaksi itse tehtyä mutta jos joku pyytäisi maksusta tekemään niin paineet olis liian kovat :D Minulla on juuri tuota samaista autotrikoota vielä pieni palanen ja tuossa se on pyörinyt pöydällä ja vähän saman tapaista paitaa siitä suunnittelin applikoinnilla tekeväni synttärilahjaksi :D

  ReplyDelete
 3. Kivalta toi paita näyttää :)

  Tutun kuuloista, minä olen sanonut aina että tilata saa, vaan eipä ole kuulunut, joten taitavat lämpimikseen jutella :D
  Mut kyl mie keväällä viel kokeilen blogipuotia, jos joku vaik on ollut tosissaan ;)

  hi, tääl kans yks hamstraaja.... :O

  ReplyDelete
 4. Kyllähän tuota kuulee. Ja joskus parisen vuotta sitten se kävi ihan oikeastikin mielessä. Mutta totuushan on se, ettei sillä kauheasti perhettä elätä. Ehkä hoitovapaalla pienimuotoisesti, mutta täyspäivästen töiden ohella olisin saanut vain burnoutin. Varsinkin kun tälläinen perfektionistin luonne... koskee lähinnä käsitöitä/maalaamista/valokuvausta.

  Paita on hieno. Tykkään tuosta TöffTöffistä pieninä pintoina. Itsellä on tuosta takkia tulossa kuopukselle.

  ReplyDelete
 5. Töfftöff on kyllä kiva kangas! Ja noin pieninä määrinä toimii mahtavasti!

  ReplyDelete
 6. Ainakin kuvassa paita näyttää tosi kivalta!

  Itsekin saan monesti kyselyitä ja ehdotuksia, että tekisitkö tilauksesta tai kannattaisi tehdä myyntiin, mutta olen todennut saman, että ei se kannata, aikaa menee paljon, materiaalikustannukset ovat suht. kovat, eikä työnjälki minulla ole aina ihan priimaa ;) omaan käyttöön riittävää kutienkin...

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!