12/01/2011

Pöllö- ja ruutujoustispaita

Pöllöpaita valmistui synttärilahjaksi neljävuotiaalle pojalle. Pojan äiti on monta kertaa kehunut tytön pupupaitaa, joten ei ollut vaikeaa valita kangasta tähän paitaan. Kaava on Ottobresta, muokaten kylläkin. Piti lisätä alaresori, kun oranssi kangas on super venyvää interlockia, toivottavasti resori pitäisi paidan vähän paremmin muodossaan.
 

Applikaatio ideaa kysyinkin aiemmassa postauksessa ja Sani ehdotti pöllöä. Ja värimaailmaltaan pöllä sopikin mitä parhaiten tähän. Applikaatio velourista, pöllön kuva googlen kuvahausta. ;)


Piipahdin Eurokankaassa viime viikolla ja pakkohan sieltä oli tätä ruutujoustista ostaa! Myyjä kommentoi kangasta samalla kun leikkasi, että muistaa kyllä kun 70-luvulla oli juuri tällaisia kankaita. Äänensävy paljasti että kangas ei tainnut olla hänen mielestään kovin kaunis. Kankaasta ei jäänyt enää kuin pieni suikale ja mietin, että pitäiskö mennä ostaan vielä pikkasen lisää vaikka haalareihin tai pipoihin, kun metrihintakin oli kohtuullinen. 


Tämä paita on ensimmäisiä 92cm vaatteita pojalle. Vielä käytetään 86cm, mutta niitä on riittävästi, joten aloitin seuraavan koon ompelun, kerrankin ajoissa siis! Ekaa kertaa käytin Ottobre 6/09 Night Owl kaavaa. Täytyy helmaan lisätä vähän pituutta niin sitten on ihan passeli kaava sellaisenaan. 


♥♥♥

This owl shirt is a birthday present for a four year old boy. His mother has many times commented on this shirt and how much she likes it, so it wasn't difficult choosing a fabric for this shirt. The pattern is from Ottobre, with alterations. I added the bottom rib knit band, since the orange interlock is really stretchy. Hoping the rib knit will keep the shirt in better shape. 

I just had to buy this lime and white stretchy terry last weekend. I love it! The salesperson commented on the fabric saying how she remembers the seventies and fabrics like this one, I gathered from her tone of voice she wasn't so into retro. There's only a tiny strip left after this shirt, but I think I'm going to have to go and get some more for a pair of overalls or beanies!

This shirt is a 92cm already for my son. He's still wearing 86cm clothes, but since we have enough of those I've moved on to the next size. The pattern is Ottobre Design 6/09 Night Owl, which I used for the first time. A good pattern, but need to add a bit of length to the hem next time. 

9 comments:

 1. Pöllöpaidasta tuli tosi hieno! Vihreä paitakin on kiva. Minäkin tykkään tuosta night owl -kaavasta, kun tosiaan vaan muistaa laittaa helmaan vähän extrapituutta.

  ReplyDelete
 2. Hieno pöllöpaita! Se aikaisempi pupupaitakin oli tosi hieno! Ja voi nam mitä kangasta tuossa vihreessä paidassa... Taidanpa huomenna lompsia Eurokankaaseen hakemaan tuota kangasta! :-)

  ReplyDelete
 3. Ihana pöllöpaita :)!!!!
  Ja tosi kivaa toi ruutukangaskin!

  ReplyDelete
 4. Tosi kiva pöllöpaita! Mulla tuo ´porkkana´kangas odottelee vielä kaapissa... Ja olen sulle nappeja velkaa. Saat niitä seuraavan kerran kun nähdään. :)
  Tuo retrokangas on hauska ja monissa blogeissa siitä on tehty kivan näköisiä vaatteita mutta meille se on liian retro. Makunsa kullakin ;)

  ReplyDelete
 5. Johan on söötti pöllöpusero :)

  ReplyDelete
 6. Hieno pöllöpaita! :) Eipä tällaisia kaupasta löydä. ;)

  ReplyDelete
 7. Tää kiittää kommenteista. =)

  ReplyDelete
 8. Hieno pöllöpaita! Ja ruutupaitakin on kiva:)

  ReplyDelete
 9. Kiitos kommentistasi! :) Nämäkin aivan ihania, pöllö varsinkin..

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!