09/01/2011

Astronautti ja kissa

Tarpeeseen ompelin kaksi yöhaalaria ja -housut. Kivasti saa näihin tuhottua sellaisia kankaita, joista ei oikein päiväkäyttöön ole. Haalareihin käytin Ottobre 6/10 Jumpin' in kaavaa (jätin taskun ja yhden poikkisauman pois). Valitsin molemmille yhden koon isomman kuin mitä käyttävät juuri nyt (tai no tyttö on siirtymässä 116cm). Mutta kaava onkin aika naftia mitoitusta, yleensähän ongelmat Ottobren kaavojen kanssa on juuri päinvastoin! Kummassakin niska-haara mitta on just nyt sopiva, ei yhtään kasvunvaraa. Pojalle leveyttä tarvii lisätä reilusti, kun on nyt tuollainen makkarankuori. Poika nukkuu hihattomassa unipussissa, joten yöpuvun päällä on aina pitkähihainen, mutta tähän pukuun ompelin kaksinkertaiset hihat niin ei tartte erillistä paitaa.

  Mieheni sanoi heti kun näki tytön yöpuvun, että se näyttää ihan avaruuspuvulta. Tyttöhän vetäs heti keskellä päivää päälle, että pääsi leikkimään astronauttia. Se on on yksi tytön tämän hetkisistä haaveammateista.Tytölle tein vielä yöhousut, nää oli lähinnä sen takia että halusin tuota muokkaamaani kaavaa kokeilla. Nää oli just hyvät jalassa, joten tällä muokatulla kaavalla pääsen ompelemaan velourhousuja neidille.


 Pojan kypärämyssy on jäänyt pieneksi jo aikoja sitten. Nyt vasta sain tehtyä uuden tilalle. Tästä tuli kylläkin vähän nafti myös, mutta leikkasin reosrin pois ja saumuroin vähän pidemmän tilalle. Samalla kun näitä ompelin mietin miten paljon ompelutaitoni ovat kehittyneet siitä kun aloitin aktiivisemmin ompelemaan vaatteita. Asia tuli mieleen, kun mietin että osasin nuo haalarit ilman ohjeita ommella. Alkuun piti niitä ompeluohjeita moneen kertaan tavata ja vääntää ja kääntää kankaita perus housujen tai paidan ompelemisessa. Millaisissa asioissa huomaat itse kehittyneesi?


♥♥♥♥♥
The kids got pyjamasuits from 'boring' fabrics that I don't like that much that I would make them into daytime clothes. The patterns are again from Ottobre Design (06/10 Jumpin' in). I picked a size bigger for both, but this pattern was quite narrow, so they fit right now, but I was kind of hoping they would grow into them. And my son just looks even fatter than normal, because it's so tight. :)

 My daughter put the pyjamasuit on in the middle of the day as soon as it was ready, because she was pretending to be an astronaut. That's one of the things she wants to be when she grows up. She also got a pair of pyjamapants, which are a pattern trial.


My sons ballaclava is too small for him, so I made a new one. Unfortunately this was a bit too small too so I had to do some fixing. As I was sewing these I realised that I've learnt so much since I started to sew more actively. I thought of this as I was able to sew the pyjamasuits without any instructions. When I began sewing I would have to read and re-read the instructions and still didn't always get it...

6 comments:

 1. Kivan näköiset yöpuvut.

  ReplyDelete
 2. Kivoja yöppäreitä :) Minä olen tullut kovasti rohkeammaksi itse muokkaamaan kaavoja. Lisäksi ompelutahti on nopeutunut. Ennen peruspaitaan meni omasta mielestä aika paljon aikaa, nykyään sellainen valmistuu hetkessä.

  ReplyDelete
 3. Nättejä yöppäreitä.
  Tääl vielki mietinnäs alkaisko värkkään haalarimallisia vai housu+paita settejä yöpaidoiksi, kohta pakko päättää ku käy loputki pieneks :D

  ReplyDelete
 4. Kivat puvut tuli ;) Ja toi perus pussiverskakaava on kyllä niin kiva kunhan sellaisen saa sopivan värkättyä, ompelee sillä tosi nopsaan lapsille housut ;) Mullakin olis tuolla kasa ihania uutuusveloureja odottelemassa ja lisää tuli napsautettua... vaan koskas kerkeis päivittää blogia!
  Tuo on muuten tottaa ettei ompeluohjeita enää tule niin tarkkaan katottua, varsinkin sellaisissa vaatteissa jonka tyylisiä on ennenkin tehnyt, eli nyt nää housut ja paita linja siis. Ja yksi mitä juuri koskaan en jaksa piirtää edes kaavoiksi on noi reunakaitaleet. Sitten valmiiseen paitaan vaan summittaisesti katson kuinka pitkä pitää olla ja ihan hyviä noista on tullut ;)

  ReplyDelete
 5. Kivat haalarit! Meillä mennään housu+paita meiningillä ihan vaan minun laiskuuden takia... En jaksa ommella vetoketjuja tai laittaa neppareita :D

  Mulla on kanssa jäänyt ohjeet lukematta lähiaikoina. Sellaisen pikaisen silmäyksen niihin luon, poikkeuksena tästä ehkä housujen vetoketjut ja jotkut taskutyylit. Nopeus on kasvanut ja ompelujälki on siistimpää. Aina ei tietysti toteudu, kyllä niitä huonojakin päiviä sattuu mukaan. Mullahan on ompelukoulutusta taustalla, mutta vuosien yhden tai kahden ompeluksen vuositahti oli tehokkaasti painanut opitut taidot jonnekkin unholaan.

  ReplyDelete
 6. Kivoja yökkäreitä! Haave olisi oppia ompelemaan vaatteisiin vetokeyju, laukkuun jo onnistui. =) Aika vähäistä ollut minun vaateompelu, mutta tarkoitus olisi harjoitella lisää, kankaita kyllä olisi...

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!