27/12/2010

Apina ja gorilla kävelivät torilla...

Tytölle apinatunika, kaavana tais olla Ottobre Teekannutunika. Alkuun ei meinannut tämä kangas kelvata neidille, koska kuulemma 'apinat on ihan liian gorilloita'. Värit ovat luonnossa paljon kirkkaammat, mutta ei vain saa tässä pimeydessä hyvää kuvaa mun taidoilla, pohjaväri on sellainen mintunvihreä.


Pojalle norsupaita ja siihen sopivat collegehousut. Kaavat molempiin Ottobresta.


Isälleni SandnesGarnin Easy-merinovillalangasta pöllöpipo. Kuvassa kylläkin minun päässäni johon oli iso, mutta isän päähän aika sopiva! Ja jos muistan oikein, niin pöllökuvion on alunperin suunnitellut Kate Davies.


Äidille tein muovipussin kaavalla kangaskassin. Tämä oli pikaräpellys ja se valitettavasti näkyykin ompelujäljessä, mutta kun tuli vähän kiire tämän kanssa...♥♥♥♥♥

A monkey tunic for my daughter. At first she didn't want anything from this monkey fabric, because 'monkeys are too gorilla'. Ok... The colours in both photos are faded, because there's not enough light for good photos (at least with my photography skills).

An elephant shirt and matching trousers for my son. The patterns for all are from Ottobre Design. 

For christmas I made my dad an owl hat from SandnesGarn Easy merino wool. In the picture I'm wearing it, big for me but seemed to be a good fit for my dad. The owl is originally designed by Kate Davies. 

The last picture is the cloth shopping bag I made for my mum. It's a great bag, as it fits lots of stuff, you can find the instructions here
 

21/12/2010


 ♥♥♥ 

 Toivotan kaikille lukijoille ja vierailijoille
oikein lämpöisää joulua 
ja iloista uutta vuotta!
 

I wish all my readers 
a warm & peaceful christmas
and a happy new year!
 
♥♥♥ 

19/12/2010

Prinsessahörhelöä ja muuta

Vihdoin sain aikaan prinsessamekon tytön leikkeihin. Tätä tyttö on odottanut pitkään. Ja mitä sanoi heti kun valmistui: Missä mun kruunu on!? Täytyy sellainen vielä tehtailla joulupakettiin. Mekossa on hyvin kasvunvaraa, ei jää sitten ihan heti pieneksi. Heti perään valmistui myös toinen joka lähti siskontytölle joululahjaksi. Ja kolmaskin on suunnitteilla veljentytölle.


Resorin ansiosta helmaan ei kompastu, kun pysyy vyötäröllä eikä valahda. Idean vyötäröresorista taisin napata Tikbumsan blogista jos oikein muistan. Yläosan tein joustavasta trikoosta, perus t-paita kaavaa apuna käyttäen. Alaosan leikkasin ihan vapaalla kädellä, alla satiinia ja päällä kerros organzaa. Trikoo yläosa on siitä hyvä, että käyttäjä ei tarvitse sen pukemiseen apua, usein kun roolivaatteissa on takana vetoketjuja tai nappeja.

Kyllä silmät särki näitä ommellessa niin vaaleanpunaisia ja kiiltäviä ne ovat! Mut nyt kun vauhtiin pääsin, niin ajattelin vielä ommella tuohon tytön mekkoon paljetteja etumukseen, toisessa onkin tuo pieni rusetti. Kelpaa ny sitten leikkiä rinsessaa!


Siskonpojalle annoin slipoverin ja sitten vielä ihanan pehmeästä Sublimen Baby Cashmere Merino Silkistä kudotut junasukat. Tein myös tuollaiset 'tuotelaput', takapuolelle laitin pesuohjeet.


Tytölle pupupaita Ottobren kaavalla. Harmittaa kun tuo valkoinen velour pupuapplikaatiossa olikin noin ohutta että kangas paistaa läpi. Toivottavasti käytössä sitä ei huomaa yhtä paljoa! Pupu on tuttu näistä silityskuvista.

♥♥♥♥♥ 

My daughter has been waiting a long time for a dressup princess dress. And I've been putting it off, because of my pink-shimmer-glitter allergy. As soon as I had finished the dress she put it on and then asked 'where's my crown?'. I was feeling lazy when sewing it, so I took some shortcuts but I'm happy with the end result. But since it is a princess' dress, I figured I'll just go overboard, so I'm going to sew some beads or something to the front. I also made one for my niece as a christmas present and a third one is one the way for my other niece. 

The second photo is my nephews christening present. The woollen socks are made from super soft Sublime Baby Cashmere Merino Silk.

The bunny shirt is also for my daughter. I didn't notice while ironing and sewing the bunny that the velour is a bit see-through. Hopefully when in use it won't show as much.

16/12/2010

Peikkotunika & juhlamekko

Tyttö ihastui heti peikkokankaaseen, kun se meille tuli ja lupasin hänelle siitä tunikan. Kaava on Ottobresta jälleen. Tämä peikko kangas on siitä kiva, että muistuttaa hieman minun vanhaa paitaa, josta tykkään hirmuisasti.


Kerhon joulujuhliin ja siskonpojan ristiäisiin tein tytön kauan toivoman kiiltävän mekon. Tämä oli sellainen vähän sinnepäin ompelus. Oli vain joku t-paita kaava suuntaa-antavana, mekko leikkelin ihan vapaalla kädellä ja se kyllä näkyykin. Organzan ompeleminen oli raivostuttavaa ja toinen saumoista purkaantuikin ekalla käytöllä, onneksi sen sai korjattua ihan helpolla. Pääasia että tyttö rakasti mekkoansa.

♥♥♥♥♥

My daughter fell in love with this troll cloth as soon as she saw it. Quite retro, but I love all things retro! The cloth is very similar especially in colour to my old shirt, which you'll see my son wearing in this photo.  Unfortunately the quality of this cloth isn't the greatest and the white shines through quite a bit. The pattern for this tunic is from Ottobre Design.

I caved in to my daughters wishes for a shimmery princessy dress for her christmas party and her cousins christening. I'm not too happy with the end result, I was doing this in a hurry, without a pattern and the organza was terrible to sew, it just keeps on fraying! But my daughter loves this and that's whats important. 

10/12/2010

Slipoveri v.2 ja Wind-tunika

Päätin tehdä toisen slipoverin, kun se peikko oli jotenkin hassu tai ehkä se valkoisen läpi paistaminen vain ärsyttää. No tässä kuitenkin limet pingviinit. Kangas on tilattu kimpassa Stof og Stililtä (kiitos kimpan järjestäjälle ja etenkin kuriirina toimineelle ystävälle!). Sieltä napsui melkoinen pino ihanuuksia! Tummanruskea resori oli loppu, eikä ollut aikaa odotella seuraavaa kangaskauppareissua/tilausta, joten tein trikoosta kaitaleet, eikä edes kovin joustavasta. Menee se näinkin, mutta kyllä resori on helpompaa. Kaava Ottobre 6/07.


Tein itselleni Ottobre Woman 2/09 Wind-tunikan. Kuviollinen trikoo on Jättirätistä, hihat vanhasta hameesta. Ihan en ole varma tuosta kuviosta, on aika räikeä, mutta eiköhän siihen totu, eikä kyllä ole mitään verrattuna mun hulluihin väriyhdistelmiin jota teinivuosina käytin! Tämä oli hyvä kaava. Pääntien kanssa jouduin purkaan, kun ensin tein kuten ohjeessa, muttei tullut hyvä. Ompelin lopulta kuminauhakujan johon pujotin framilonin. Ja helmaa suoristin pikkasen, seuraavaan pitää tehdä miten kaavassa alunperinkin on.Kuvat ovat näköjään vielä suttuisimpia kuin yleensä, pahoittelen, eräs pieni klähmätassu on päässyt linssiin koskettamaan. Olisi muuten ihana, kun osaisi kuvata ja muokata näitä kuvia paremmiksi! No, kaikkea ei voi osata.

♥♥♥♥♥

I decided to make another vest for the christening this weekend, the troll vest was ok, but something wasn't quite right about it and it annoys me that the white backside of the fabric shines through. I love this penguin one though! I was in on a joint order from Stof og Stil, this penguin fabric is one among many that I ordered.

I made a tunic for myself using the Wind-tunic pattern from Ottobre Woman 2/09. I'm not sure about the patterned fabric, it's maybe a bit too crazy and colourful. I guess I'll just have to get used to it. The sleeves are reused from an old skirt. It proved to be a great pattern, although I made some alterations to it. I'll definitely use it again!

The photos are even more smudgy than normal, because a little missy with sticky hands touched the lens. I wish I knew how to take better photos and edit them! I guess you can't be good at everything.

05/12/2010

Ihana, ihana saumuri!

Saumuri tuli takaisin kotiin. Ja ah, miten ihanaa on ommella toimivan koneen kanssa! Huolto meni onneksi takuun piikkiin. Pitihän sitä heti saada ommella, tässä tämän päivän valmistuneet. 

Slipoveri Eurokankaan salmiakkiruutu neuloksesta, tämä on menossa lahjaksi. Tuli minusta ihana! Pohdin ensin, että olisin laittanut turkoosit tai limet resorit, mutta päädyin nyt kuitenkin tämmöiseen hillittyyn. Voihan alle sitten laittaa värikkäämmän paidan.

 
 Siskonpojan tuleviin ristiäisiin poika sai slipoverin Myllymuksujen peikkojoustofroteesta. Aika ikävästi tuosta kuultaa tuo valkoinen läpi. :( Mutta ilmeisesti taitaa olla aika yleistä kuvio joustofroteissa, meillä siis näitä ei ole ollut aiemmin. Harmi vaan, että V-kaulus meni ihan vinoon! Täytynee korjailla sitä, kun oikein pistää itsellä silmään. Ja oikeasti tuo on tuosta ylhäältä ihan saman korkuinen, paita vaan aseteltu vähän kiireessä...


Tytölle keltainen kukkatunika. Pyysi jo silloin kun serkulleen tein tämän tunikan, että hän saisi samanlaisen. Kuva on onneton, on oikeasti kirkkaampi keltainen. Resori on tumman lilaa trikoota, jota käytin myös kukkien keskiosaan.

 Hame taas on mun vanhan paidan helmaosa. Leikkasin paidan poikki ja resori tilalle. Helppoa ja nopeaa!


Sitten vielä ikuisuuden ompelupöydällä lojuneet fleecetumput pojalle. 

Joku aika sitten tilasin Minnamnbandilta noita nimikointinauhoja. Otin nauhat ruskealla pohjalla ja siihen turkoositeksti ja kukka. Tykkään kovasti väriyhdistelmästä, mutta eivät kyllä väreiltään sovi läheskään joka vaatteeseen! Täytyy varmaankin tehdä uusi tilaus toisen värisistä jossain kohtaa. 

♥♥♥♥♥

edit. Of course I forgot straight away that I promised to write an english summary... I got my overlocker back today and of course had to spend the afternoon sewing. The first photo is a vest for my beautiful little nephew. The troll vest needs some fixing still, but is for my little boy to wear at his cousins christening next week.

My daughter asked for a tunic exactly the same as the red one I made for my nieces birthday. Only got around to it now though. The pink flower skirt is made from my old shirt, which is such an easy and very fast way to make a skirt! And then a pair of fleece mittens, which have been lying around on my sewing table for quite a while and just haven't got around to finishing them. And now it's too cold to even use them, but they'll still fit in the spring.