30/10/2010

Nimenmuutos ja ompeluja

Olen pitkään pohtinut, että minkä uuden nimen keksin tälle blogille ja nimikointinauhoihin, joita Minnamnbandilta ajattelin tilata. Iikkis on töksähtelevä ja ei vaan kuulosta kivalta omaan korvaan. Aikani tässä pohdin ja halusin kuitenkin, että nimi jotenkin viittaa itseeni eikä ole ihan 'tuulesta temmattu', joten uusi nimi on nyt sitten Inkeliina. =) Osaako joku sanoa mitä tarvitsee tehdä, jotta nimi myös vaihtuu toisten blogistien blogilistoissa? *muokkaus. Ilmeisesti tätä ei saa mitenkään kovin helpolla tavalla tehtyä, joten jos mun blogi löytyy teidän blogilistasta, olisin kiitollinen jos tallentaisitte osoitteen uudestaan! :)

Tyttö ei aiemmin ole halunnut käyttää farkkuja, mutta nyt on oikein pyytänyt että tekisin hänelle farkkuja. Käytössä nämä ovat olleet jo muutaman päivän ja ovat aika kivat! Farkkukangas on äitini vanhoista kankaista, aika jäykkää tämä on, mutta ei ole tyttöä haitannut ja toivottavasti pesussa pehmenee vielä. Taskujen kangas on kirppislöytö. Kaava oli joku Ottobre housukaava, joka oli lähinnä suuntaa-antava siinä kankaita leikellessä...


 Yöpukukin valmistui tytölle. Paidan tein jo aiemmin, mutta se ei tosiaankaan päässyt päiväkäyttöön, kun niin paljon muistutti yöpukua. Joten tein kaveriksi vielä yöhousut. Saumurin kanssa olen tapellut ja nyt täytyy luovuttaa, en saa sitä toimimaan kunnolla. Ajattelin Berninan kaupassa poiketa tänään, kun kaupungilla käyn, jos osaisi neuvoa voinko vielä jotain kokeilla vai pitääkö kone kiikuttaa huoltoon.

27/10/2010

Neliöliina v.2 ja pipo

Ompeluaikaa on ollut todella vähän viimeisten viikkojen aikana töiden alkamisen vuoksi. Toivottavasti tämän alku totuttelun jälkeen alkaa taas järjestyä aikaa ompeluille, sillä to-do lista on piiiitkä! 

Tein uuden neliöliinan, sillä eka oli vähän vääränkokoinen ja hihnojen materiaali ei kovin toimiva. Tässä on vähän paksumpaa vakosamettia hihnoissa. Mutta heti sovittaessa totesin jo, että vielä vähän tarvii parannella, mulle kelpaa vaan täydellinen, heh. Kunhan saan kolmannen valmiiksi saa tämä jatkaa matkaansa. 


Kun ompeluun ei ole aikaa niin puikot ovat heiluneet, sitä kun voi tehdä vähän kerrallaan, aina kun vaan pienikin hetki on. Valmiiksi olen saanut 2 1/2 pipoa. 1/2 siksi, että lanka loppui kesken, täytyy käydä katsomassa vieläkö lankaa saa, mutta epäilen, kun silloin aikoinaan ostin langan alelaarista. Pipot ovat tehty Jester hat-ohjeella (linkki vie Ravelryyn, johon tarvitsee tunnukset).

 


16/10/2010

Huhuu!

Pojalle tein punaisesta collegekankaasta paidan. Ottobre 4/10 Papana-kaavalla, on muuten hyvä kaava! Vielä kun löytyisi 110cm raglanpaitaan kaava, jossa on nuo suorat raglansaumat.

Applikaatio ei ihan niin hyvin onnistunut kuin olisin halunnut. Sienet ja etana ovat jotenkin hassun näköiset/suttuiset. Resorien ompelu oli taas yhtä tuskaa, kun saumuri temppuili, tarvinee viedä huoltoon, kun se aina vaan jaksaa tehdä hyppytikkiä. Mitä joustavampaa kangasta sitä enemmän hyppytikkiä tulee!


Mulla alkaa työt maanantaina, joten ompeluajan löytäminen tulee olemaan entistä vaikeampaa. Mutta pakko sitä on vaan sitten jotenkin järjestää, sillä ompelu on mun 'henkireikä'.

12/10/2010

Tunnustus

Sain Iso Maailma blogin Marjulilta tunnustuksen. Kiitos paljon! Tämä kyllä lämmittää mieltä, etenkin kun tämä on ihan ensimmäinen tunnustus jonka olen saanut.


Tunnustus velvoittaa seuraaviin asioihin:
1. Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle, joista pitää ja jotka inspiroivat.
2. Listaa kolme itselle rakasta asiaa.
3. Laita näytille kuva jota rakastaa kera selityksen.

1. Tämä onkin vaikeaa, moni on varmasti saanut jo tämän tunnustuksen ja ihania blogeja on pilvin pimein. Mutta annan tunnustuksen seuraaville blogeille: Villa Fera, Heidin väkerrykset, HeikunKeikun, Unikuun terapiahuone, Kaikenlaista näpertelyä.

2. Kolme syksyistä asiaa: lehtikasoissa kahlaaminen, vaahteralehtien värit, lämpimän teen juominen hiekkalaatikon reunalla.

3. Tämä kuva aina vaan naurattaa. Tyttö tuli päiväunilta ja tokas "kato mä oon melilosvo". Permanent tussia tietenkin!


07/10/2010

Nupulle peitto

Minäkin päätin osallistua Nupulle peitto projektiin.


Nallepeiton kangas on odottanut pitkään kaapissa, mutten ole keksinyt mitä siitä teen. No nytpähän vihdoin sille oli käyttöä. Taustalla fleece.

Punaisen tilkkupeiton kankaat on kertyneet ajan mittaa, lähinnä kirppareilta. Tämän tausta myös fleeceä. Tästä punaisesta tykkään erityisesti.


01/10/2010

Tytölle paitoja

Valmistui tytöllekin pitkähihaisia paitoja (Ottobren kaava). Applikaation kuva kopioitu tytön lempikirjoihin lukeutuvista Sammakko-kirjoista. Ruohonvihreää kangasta sammakkoon ei varastoista löytynyt ja kangaskaupassakaan ei ollut muuta sopivan väristä kuin askarteluhuopaa. Mutta itseasiassa se toimii tosi kivasti applikaatiossa (pienissä määrissä, ettei tule tönkköä). Kuvassa värit ovat vähän haljuja, mutten parempaakaan saanut otettua. 
Nanson sydänkankaasta paita. Helmassa rullapäärmäys.


Sitten vielä mansikkapaita. Tämä taitaa mennä yöpaidaksi... Ajatus oli että ihan päiväkäyttöön, mutta kun se näyttää ihan yöpaidalta! Jokin tuollaisessa ihan pienessä harvaan painetussa kuviossa on, että miellän sen aina yöpuvuksi... Täytyy tehdä vielä sopivat yöhousut sitten. Yöpuvut on kyllä käymässä pieniksi tytöllä joten ihan hyvä vaan.


Täytyy tuota kaavaa muokata sen verran, että suoristan raglansaumat. En tykkää yhtään näistä, sauma ei asetu yhtä nätisti kuin suorassa.