31/07/2010

Haalarit ja ostoksia

Sainpahan jotain ommeltuakin. Haalariin käytin Ottobre 6/09 Mustikka haalari kaavaa. Collegekangas on Triteksiltä ja pinta on tuollaista 'nyppyistä', resori Eurokankaalta, taskujen kangas kirpparilta. Haalarit on jo kokoa 86cm, hurjaa vauhtia tuo pikkuinen kasvaa!


Vetskarin irroitin vanhasta potkupuvusta, joka oli jo melko risainen. Lahkeet ovat melko pitkät joten pujotin niihin kuminauhan, saa sitten pois kun tulee lisää pituutta.

Miku vinkkasi saaneensa edullisesti nimilappuja ebaysta, joten pitihän sitten sinnekin mennä kirjautumaan (ja ostamaan). Nimilaput tulivat ja niissä lukikin Likkis, laittivat uudet tulemaan, no niissä lukikin puolestaan Ikkis! Kolmas kerta toden sanoo ja sain nämä Iikkis laput. Syyttivät kesätyöntekijöitä moisista virheistä. ;) Ihan ok lappuja nämä on, kutkuttais kyllä tilata vähän kauniimpia, mutta katotaan. 


Niin kuin jo mainitsin niin kangas on tosiaan Triteksiltä, jossa kävin alkuviikosta. Ja kyllä kannatti mennä, hyvät valikoimat ja mikä parasta edullinen hinta! Mukaan tarttui n. 15m college ja trikookankaita, kuviollisia ja yksivärisiä, lisäksi pätkä bambufleeceä ja resoria.


 Alla on tarkempi kuva tuosta valkovihreästä trikoosta, aika hauska kuva, ostin sitä myös punaisena (yläkuvassa ihan vasemmalla).


Viime viikolla tuli myös käytyä Laitilan Jättirätissä jossa oli loppuunmyynti, kaikki -20%. Mukaan tarttui vakosamettia ja muutama trikoon pätkä. Että eiköhän tässä nyt hetkeksi piisaa kankaita ommeltavaksi!

19/07/2010

Hiljaista

Ompelukone ja saumuri ovat olleet huputettuna useamman viikon, eikä oikeastaanpa ole tehnyt edes mieli ommella (hui!). Olemme jonkun verran olleet reissussa, kun miehellä on kesäloma. Tytön synttäreitäkin vietettiin kahteen otteeseen, joten ne ovat pitäneet kiireisinä. Eikä kyllä helteillä muutenkaan tehnyt mieli ommella kuumassa yläkerrassa! Mutta eiköhän tässä taas pian iske tarve/into. Varmaankin pitäisi tehdä jotain inventaario etenkin tytön vaatekaapilla, jotta tietäisi mitä vaatteita seuraavaksi rupean ompelemaan.

Tänään muuten piipahdin Eurokankaassa. Siellä olikin muuttopuuhat, joten pikaisesti vilkaisin vain palalaarit, mutta en löytänyt mitään. Kukakohan ostaa esim. neon keltaista joustofroteeta? Mitä siitä joku tekee?

Ja vielä lopuksi tervetuloa uusille lukijoille! ♥

01/07/2010

Synttäreitä

Viime viikolla juhlittiin tytön samanikäisen serkun synttäreitä. Lahjaksi veimme nuken uimapuvun (josta unohdin kuvan räpsäistä, muttei kyllä esittelykelpoinen ollut muutenkaan) ja tunikan.


Tunikan ompelu oli kaukana rentouttavasta ja muutaman kerran meinasin koko tunikan heittää menemään, kun niin risoi! Saumuri teki kamalaa hyppytikkiä ja rullapäärmäys ei vaan jostain syystä onnistunut mitenkään. Onneksi muutaman päivän tauko, neulojen vaihto ja lankojen uudelleen langoitus auttoi ja sain tunikan valmiiksi. Vaaleanpunainen trikoo Jättirätistä, 'resorit' ovat Eurokankaan joustotrikoota. Kaava Ottobren Teekannutunika 4/2007.

Pojalle tein sammarihousut ja slipoverin. MakaMarrin blogissa katselin tämän tyyppisiä housuja ja pitkään ollut mielessä tehdä. Housujen kaava on Ottobresta muokkailtu. Vakosametin sain siskoltani ja resorit ovat Myllymuksuilta.


Slipoverin kaava on Ottobre 1/10 Pinaattipaidasta muokkailtu. Ekaa kertaa yritin v-kaulusta ja melko hyvin siinä onnistuin. Vielä saisi olla vähän terävämpi ja syvempi tuo kaula-aukko. Collegekangas Eurokankaasta, resori Myllymuksuilta.