22/06/2010

Pienen pojan autopaita

Siskonpoika tykkää kovasti leikkiä pikkuautoilla, niin kuin niin monet pienet pojat, joten mikäs sen sopivampaa kuin autopaita. Kaava on Ottobre 3/10 Cacao-bean raglanpaita, koko 92cm. 


Paidan kangas on veljeni vanha t-paita (mulla on aika monta veljen vanhaa t-paitaa, joita hän oli kirppikselle laittamassa). Paidan helma ja hihansuut hyödynsin vanhasta paidasta, säästyinpähän kaksoisneulan virittelyltä. Applikoinnissa käytin velouria ja trikoota.

16/06/2010

Muffinssitunika ja muuta

No pääsin lähes samantien taas vauhtiin edellisen postauksen jälkeen. Ottobren Teekannutunika 4/2007-kaavalla ompelin tytölle hihattoman tunikan. Leikkasin hihatikin, mutta päätin jättää ne pois, ja näin tämä on aika kiva. Sininen interlocktrikoo on Jättirätistä, resori Eurokankaasta. Applikaation kankaat tilkkuja. Itseasiassa tuo vaaleanpunainen kangas taitaa olla tytön vanhasta rikkinäisestä bodysta, jos oikein muistan.


Muffinssiin oli aikomus ommella nonparelleja, eli pieniä lasihelmiä tähän tapaan. Mutta mulla ei ollutkaan tarpeeksi ohutta neulaa, että olisi mahtunut helmen läpi.


Ottobre 3/10 Velourhousut-kaavaa muokkaamalla syntyi pojalle housut. Näissä on kasvunvaraakin sopivasti. Vaaleansininen college Eurokankaasta, resori Myllymuksuilta.

Taakse tuli kantattu sauma, joka vaan näkyy kuvassa kovin huonosti.


10/06/2010

Hiljaista


Nyt on ollut melko hiljaista ompelujen suhteen. Päivät kuluu pihalla istuessa naapurien kanssa. On ollut niin ihanan lämmintä ja aurinkoista! Olen myös ollut väsyneempi nyt, kun poika on yöllä valvottanut allergioiden takia. Mutta eiköhän tästä taas pian päästä vauhtiin. Monta juttua on kesken ja päässä aina muhii ideoita. Ainakin housuja poika kaipaisi!


Yhden paidan pojalle sentään olen saanut ommeltua. Kaava on sama kuin tämän postauksen keltainen paita, Ottobre 1/10 Pinaattipaita. Kangas on veljeni vanha t-paita, melko paksua interlock trikoota. Vanhan paidan helman hyödynsin tähän.  

Uusia lukijoitakin on tullut, tervetuloa. Ja kiitos jälleen kaikista kommenteista. Niistä tulee kyllä aina hyvälle mielelle.

02/06/2010

Kevätjuhlat

Eilen oli tytön ensimmäiset kevätjuhlat kerhossa. Esitys meni hienosti vaikka kovasti jännittikin. Juhliin pikaompelin mekon. Kaava on Ottobre 1/08 Jigsaw-liivihame. Oli taas mallia superleveä, joten jouduin kaventamaan reilusti. Kangas on Hilcon, aivan ihanaa 'kerros' kangasta.

 

Kerhonohjaajille tein kangaskassit ja itsellekin yhden. Ovat kaupan muovipussin mallisia, täällä tarkemmin ohjeita. Kerhonohjaajien kasseista en muistanut ottaa kuvaa, niihin kirjoin yläaukon alapuolelle etunimen ensimmäisen kirjaimen ja sydämet. Kuvassa siis oma kappaleeni, joka on hieman kaupankasseja pienempi.