29/03/2010

Tuut tuut

Ystäväni antoi minulle lainaan neliöliinan ja rengasliinan, jotka ovatkin olleet ahkerassa käytössä. Tein hänen pojalleen pienenä kiitoksena t-paidan. Paidan kaava on Ottobre 3/07, sama kuin tässä norsupaidassa.


Joustava trikoo Eurokankaasta ja lime resori Myllymuksuilta. Junan idea taisi tulla PimPamin blogista. Ihan kiva tästä tuli, joskin noiden hihansuiden resorien kanssa tappelin ja väänsin, lopputulos ei ihan miellyttä mutta annan olla.

Tytölle tein Ottobre 1/09 kaavalla tunikan (110cm). Eetukka ja tAAPEro blogissa oli samalla kaavalla tehty ihana tunika muutama viikko sitten. Valkopohjainen kukkakangas Eurokankaan palalaarista, turkoosi kukkakangas Jättirätistä. Kuvan jälkeen vaihdoin nuo nauhat vaaleanpunaiseen kanttinauhaan, sillä nuo turkoosit oli liian paksut, eivät liukuneet kunnolla nauhakujassa.


23/03/2010

Fleecehaalari

Olin ajatellut että poika pärjäisi äitiyspakkauksen vanupuvun kanssa tämän kevään, mutta kun se ei meinaa mahtua päälle. Hurjaa vauhtia tuo jätkä kasvaa! Teinpä siis kevätkeleille fleecehaalarin, jonka vuoritin interlocktrikoolla.

Fleecen ostin Eurokankaan palalaarista, Nanson sininen trikoo on tilattu Myllymuksuilta. Nanson trikoota tuli hupun sisälle, loppu vuori on Jättirätin vaaleansinistä interlockia. Kaava: Ottobre 4/06.
Ohjeen mukaan tuohon eteen leikataan reikä ja trikoo ommellaan siihen reikään, mutta helpotin hommaa sen verran että ompelin trikoon fleecen päälle ja sitten vielä lahkeisiin applikoin sydämet.Tykkään. Näissä kuvissa tuo vihreä ei ole ihan niin kirkas kuin se oikeasti on, ensimmäisessä kuvassa on lähinnä oikeaa väriä. Kaava on muuten siitä hyvä, että tuohon leuan alle ei tule vetoketjua. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty talvifroteeta ja vanua, mutta tuli fleecestäkin kiva ja pehmeä.

18/03/2010

Pinkkiä ja tähtiä

Tytöllä on tähän asti ollut hyvin vähän vaaleanpunaista tai pinkkiä, mulla on (ollut) joku ihme ahdistus sen suhteen (itselläni tosin on ollut kyseistä väriä?!). Nyt väri on kuitenkin pikku hiljaa ruvennut hiipimään tytönkin vaatekaappiin.

Tähtitrikoo on Jättirätistä ja tykkään siitä kovasti, täytyy varmaankin käydä hakemassa pikkasen lisää sitä vielä, vaikka kevätpipoihin tai jotain. Ruskea joustava trikoo Eurokankaasta, resorit äidiltäni. Kaava on Ottobre 110cm ja vaikka leikkasin ilman saumanvaroja oli siltikin aivan valtava, joten laitin niskaan 116cm lapun. Tämä meni siis kaapin perälle odottamaan. 


Kaava shortseihin Ottobre 3/07. Pallokangas on ihanan raikasta (kuvassa vähän haaleampi kuin oikeasti on, kuin myös resori, joka on samaa kuin noissa paidoissa). Nämä ovat tosi kivat päällä, näyttävät oikeastaanpa hameelta. Lisää näitä kesää varten!


Tuleeko tästä yöpaita mieleen? Minusta se näyttää jotenkin yöpaitamaiselta, mutta on kyllä ollut ihan päiväkäytössä. Kaava on Ottobren (jota kylläkin kavensin ja sitten vielä lyhensin hihoja). Miksi ihmeessä Ottobren kaavat ovat niin älyttömän leveitä??! Yhtään en muuten tykkää tuosta applikoidusta tähdestä, olisi pitänyt jättää kokonaan pois. Ja kokolappu ei ole (taaskaan) keskellä. Joko unohdan sen kokonaan jolloin täytyy purkaa tai sitten ompelen sen vaan jotenkin vinksalleen ja väärään kohtaan... Ja nyt kun vauhtiin pääsin tämän kritiikin kanssa, niin helmakin on epätasainen ja se häiritsee silmää niin paljon, että vaatii korjaamista. Heh, miten niin ylikriittinen omista tekeleistä?

Miten teidän lapset reagoivat tekemiinne vaatteisiin? Tyttö ei koskaan tykkää mistään kankaasta, ei koskaan halua koettaa päälle ompeluvaiheessa, eikä vaatteen valmistuttuakaan, saatika että saisi kuvan vaatteesta hänen päällään... Noh, taitaa tällä hetkellä olla muutenkin sellainen ei-vaihe. Käyttöön on kyllä kaiken kelpuuttanut kunhan 'lämpeää' niille. Tai viimeistään siinä kohtaa haluaakin ne itselleen, kun uhkaan lähettää IsoSiskon serkulle, että josko siellä kelpaisikin... ;)

12/03/2010

Norsupaita

Koneet temppuilee vielä vähän, mutta sain kuitenkin jotain valmiiksi. ;)

T-paita on Eurokankaan joustavaa trikoota, resorit myös Eurokankaasta. Applikointi on Nanson trikoota ja norsun silmä on itsetekemä Fimo-nappi. Kaava: Ottobres, 92cm. Paidan piti mennä ystävälle lahjaksi, mutta muutama epäonnistunut kohta jäi harmittamaan, etten halua tätä lahjaksi antaa, eli ei muuta kuin uutta kehiin! Ehkä sitä on turhan kriittinen omista tekeleistään, mutta jos lahjaksi menee niin haluan että on oikein siistiä jälkeä, siellä nurjalla puolella myös. ;)

Harmittavaa vaan, että ompeluaikaa ei juurikaan ole, pää on kyllä täynnä ideoita vailla toteutusta. Poika kun nukkuu kolmen vartin päiväunia, niin sinä aikana ei paljoa muuta ehdi kuin levittää kankaat ja langoittaa koneet. Täytyy yrittää järjestää aikaa ompeluille miehen vapaapäivinä.

06/03/2010

Villiksiä jälleen

Tylsääkin tylsempiä villiksiä jälleen. Tiuhtis-ohjeella. Raidalliset ovat kokonaan Loftia, oikeanpuoleisissa harmaa on hahtuvaa. Molemmat todettu hyviksi käytössä. =) Monta projektia kesken, mutta ompelu tökkii, tökkii. En saa saumurin säätöjä kohilleen, tekee hyppytikkiä. Resorit venyy ja applikoinnit rispaantuu jo ommeltaessa suurinpiirtein. Huput iskin eilen koneiden päälle ja annan olla koko touhun muutaman päivän. Jos vaikka sitten taas onnistuisi... Varmasti tuttua tunnetta kaikille, mutta silti ärsyttää.

Mukavia kommentteja tänne blogiin onkin tullut. Laskuri väittää että vierailijoita on enemmänkin, joten jättäkäähän rohkeasti jälkeä. On mukava tietää kuka on käynyt kurkkimassa. =)

01/03/2010

Velourhousut


 

Ystäväni sai vähän aikaa sitten tyttövauvan. Lahjaksi vein mm. nämä velourhousut. Sopiva pala tuota kangasta löytyi kaapista ja sydän on vaaleanpunaista fleeceä. Kaava on vissiin Ottobren, en kyllä ole varma, kun en ollut kaavaan kirjoittanut mistä alkuperin on. Sydän olisi saanut tulla hiukan alemmas, mutta menee se noinkin. =) Kovin pieniltä housut näyttivät kun sain valmiiksi ja mietin että mahtavatko mahtua vauvalle. No olihan se vastasyntynyt sentään vähän pienempi ku nämä housut. Vasta kolme kuukautta sitten meillä oli ihan pieni vastasyntynyt ja nyt jo unohtunut miten oikeasti pieniä ne on! Etenkin kun tuo meidän poika kasvaa niin hurjaa vauhtia, tänään oltiin 3kk neuvolassa ja painoa oli jo 8,7kg. On melko rento tapaus ja onneksi isosiskon mustasukkaisuus on hiukan jo helpottanut, ainakin toistaiseksi.