19/12/2010

Prinsessahörhelöä ja muuta

Vihdoin sain aikaan prinsessamekon tytön leikkeihin. Tätä tyttö on odottanut pitkään. Ja mitä sanoi heti kun valmistui: Missä mun kruunu on!? Täytyy sellainen vielä tehtailla joulupakettiin. Mekossa on hyvin kasvunvaraa, ei jää sitten ihan heti pieneksi. Heti perään valmistui myös toinen joka lähti siskontytölle joululahjaksi. Ja kolmaskin on suunnitteilla veljentytölle.


Resorin ansiosta helmaan ei kompastu, kun pysyy vyötäröllä eikä valahda. Idean vyötäröresorista taisin napata Tikbumsan blogista jos oikein muistan. Yläosan tein joustavasta trikoosta, perus t-paita kaavaa apuna käyttäen. Alaosan leikkasin ihan vapaalla kädellä, alla satiinia ja päällä kerros organzaa. Trikoo yläosa on siitä hyvä, että käyttäjä ei tarvitse sen pukemiseen apua, usein kun roolivaatteissa on takana vetoketjuja tai nappeja.

Kyllä silmät särki näitä ommellessa niin vaaleanpunaisia ja kiiltäviä ne ovat! Mut nyt kun vauhtiin pääsin, niin ajattelin vielä ommella tuohon tytön mekkoon paljetteja etumukseen, toisessa onkin tuo pieni rusetti. Kelpaa ny sitten leikkiä rinsessaa!


Siskonpojalle annoin slipoverin ja sitten vielä ihanan pehmeästä Sublimen Baby Cashmere Merino Silkistä kudotut junasukat. Tein myös tuollaiset 'tuotelaput', takapuolelle laitin pesuohjeet.


Tytölle pupupaita Ottobren kaavalla. Harmittaa kun tuo valkoinen velour pupuapplikaatiossa olikin noin ohutta että kangas paistaa läpi. Toivottavasti käytössä sitä ei huomaa yhtä paljoa! Pupu on tuttu näistä silityskuvista.

♥♥♥♥♥ 

My daughter has been waiting a long time for a dressup princess dress. And I've been putting it off, because of my pink-shimmer-glitter allergy. As soon as I had finished the dress she put it on and then asked 'where's my crown?'. I was feeling lazy when sewing it, so I took some shortcuts but I'm happy with the end result. But since it is a princess' dress, I figured I'll just go overboard, so I'm going to sew some beads or something to the front. I also made one for my niece as a christmas present and a third one is one the way for my other niece. 

The second photo is my nephews christening present. The woollen socks are made from super soft Sublime Baby Cashmere Merino Silk.

The bunny shirt is also for my daughter. I didn't notice while ironing and sewing the bunny that the velour is a bit see-through. Hopefully when in use it won't show as much.

8 comments:

 1. Ihanat prinsessamekot :) Ite tein omalle tytölle juurikin vetoketjullisen mallin ja siihen kyllä varmasti tarvitsee pukemisapua. Trikoinen yläosa olisikin ollut tosi kätsy!

  ReplyDelete
 2. Ehdit vielä postailemaankin:) Hienot mekot! Ja pupupaitakin on ihana, tuskinpa tuo käytössä sieltä pahemmin läpi kuultaa. Jollet olisi maininnut, en varmaan olisi sitä edes huomannut.

  ReplyDelete
 3. Ihanat mekot! Täällä on leikattuna kankaat kolmeen pehmokruunuun, pitäisi saada vielä pakettiin Tyttöselle ja serkkutytöille. Reissusta löytyi niihin aivan ihanaa kultakangasta ja timantteja. =)

  ReplyDelete
 4. Ihanat mekot :)
  Trikoinen yläosa on ollut ihan huippu nois mekois, mekkoa ku puetaan usein päälle, niin onnistuu ihan itse.
  Vai kruunut.. pitäsköhän sitä itsekkin :D
  Kiva toi pupupaita, minullakin tuota kangasta viel jemmas :)

  ReplyDelete
 5. Tosi hauska idea tuo porkkana pupuineen :) Kauniit on mekot myös, varmasti tytöt tykkää.

  ReplyDelete
 6. Ihanat rimpsessamekkoset! Meillä tyttö myös on pyytänyt prinsessamekkoa jo vaikka kuinka kauan ja se oli taasen yksi joululahjatoivekin... pitäisköhän vielä kaivaa jostain aikaa ja vääntää samaan tyyliin, jos et siis pahastu että lainaan ideaasi.

  ReplyDelete
 7. Kiitos kommenteista!
  Minna: siitä vaan tekemään! Mekko kyllä valmistuu tosi nopsaan! Helman kanssa tein jopa niin laiskasti että ompelin vain kankaan reunat yhteen, en siis leikannut alaspäin leveneväksi. Taakse jäi sitten se yksi sauma (tuossa kakkosversiossa, ekan kanssa piti vähän enemmän möhliä ensin).

  ReplyDelete
 8. Alina: "Inkeri on niiiin taitava ompelemaan. Se osaa tehdä ihan mitä vaan."
  Totta. Ja prinsessamekko on todellinen hitti!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!