05/12/2010

Ihana, ihana saumuri!

Saumuri tuli takaisin kotiin. Ja ah, miten ihanaa on ommella toimivan koneen kanssa! Huolto meni onneksi takuun piikkiin. Pitihän sitä heti saada ommella, tässä tämän päivän valmistuneet. 

Slipoveri Eurokankaan salmiakkiruutu neuloksesta, tämä on menossa lahjaksi. Tuli minusta ihana! Pohdin ensin, että olisin laittanut turkoosit tai limet resorit, mutta päädyin nyt kuitenkin tämmöiseen hillittyyn. Voihan alle sitten laittaa värikkäämmän paidan.

 
 Siskonpojan tuleviin ristiäisiin poika sai slipoverin Myllymuksujen peikkojoustofroteesta. Aika ikävästi tuosta kuultaa tuo valkoinen läpi. :( Mutta ilmeisesti taitaa olla aika yleistä kuvio joustofroteissa, meillä siis näitä ei ole ollut aiemmin. Harmi vaan, että V-kaulus meni ihan vinoon! Täytynee korjailla sitä, kun oikein pistää itsellä silmään. Ja oikeasti tuo on tuosta ylhäältä ihan saman korkuinen, paita vaan aseteltu vähän kiireessä...


Tytölle keltainen kukkatunika. Pyysi jo silloin kun serkulleen tein tämän tunikan, että hän saisi samanlaisen. Kuva on onneton, on oikeasti kirkkaampi keltainen. Resori on tumman lilaa trikoota, jota käytin myös kukkien keskiosaan.

 Hame taas on mun vanhan paidan helmaosa. Leikkasin paidan poikki ja resori tilalle. Helppoa ja nopeaa!


Sitten vielä ikuisuuden ompelupöydällä lojuneet fleecetumput pojalle. 

Joku aika sitten tilasin Minnamnbandilta noita nimikointinauhoja. Otin nauhat ruskealla pohjalla ja siihen turkoositeksti ja kukka. Tykkään kovasti väriyhdistelmästä, mutta eivät kyllä väreiltään sovi läheskään joka vaatteeseen! Täytyy varmaankin tehdä uusi tilaus toisen värisistä jossain kohtaa. 

♥♥♥♥♥

edit. Of course I forgot straight away that I promised to write an english summary... I got my overlocker back today and of course had to spend the afternoon sewing. The first photo is a vest for my beautiful little nephew. The troll vest needs some fixing still, but is for my little boy to wear at his cousins christening next week.

My daughter asked for a tunic exactly the same as the red one I made for my nieces birthday. Only got around to it now though. The pink flower skirt is made from my old shirt, which is such an easy and very fast way to make a skirt! And then a pair of fleece mittens, which have been lying around on my sewing table for quite a while and just haven't got around to finishing them. And now it's too cold to even use them, but they'll still fit in the spring.

3 comments:

 1. No hyvä, että sait koneen ja meni takuun piikkiin! Kivoja ompeluksia ja tuo salmiakkislipari on tosi hieno! Olen kyttäillyt tuota samaa kangasta, mutta en ole keksinyt, mitä siitä ompelisin.

  ReplyDelete
 2. No jopas olet ehtinyt ahkeroida!! :)
  Kivoja ompeluksia!

  ReplyDelete
 3. Kivoja ompeluksia ja noin iso pino! Ihanaa! Mulla on ollut taas vähän hiljaisempaa ompelusaralla, plääh...

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!