12/09/2010

Tytön ensimmäinen ompelus

Tytön ensimmäinen oma ompelus, eli nukelle tyyny. Taitavasti käytti ompelukoneen poljinta ja ohjasi kangasta, vaikka ensimmäistä kertaa sai kokeilla. Vanut jaksoi yksitellen työntää pienestä reiästä sisään. Kuulemma pitäisi vielä toinenkin tehdä toiselle nukelle. Tuli melkoisen nostalginen olo, kun tyttö tätä ompeli, sillä itsekin tein tällaisen tyynyn pienenä.

Sain tosiaan jo todella pienenä käyttää ompelukonetta ja ihan ensimmäisiin itsenäisesti ommeltuihin juttuihin lukeutui pieni tyyny. Tyyny oli veljeni nalleille ja annoin sen hänelle synttärilahjaksi. Muistan vielä sen kankaankin, valkoisella pohjalla värikkäitä dinosauruksia. Olin itse poiminut puuvillat sinne sisälle ja en tiennyt että siemenkota tulisi poistaa, joten tyyny oli sellainen vähän muhkurainen, mutta rakkaudella tehty! 
Mieleen muistui myös yksi ensimmäisistä epäonnistumisista. Päätin tehdä nukelle uuden paidan. Laitin nuken paperin päälle ja piirsin ylävartalon ääriviivat. Leikkasin 'kaavan' irti ja sitten kankaat kaavan avulla. Saumat yhteen ja paita oli valmis! Harmikseni se ei mahtunut nukelle, kun oli liian pieni ja saumatkin jäi ulkopuolelle jostain syystä... Millaisia sinun muistot ovat ensimmäisistä kerroista ompelukoneen ääressä?

3 comments:

 1. No nyt tulee muorillekin nostalginen olo... Juuri äskenhän Iikkis ompeli poimi puuvillat ja ompeli tyynyn...

  ReplyDelete
 2. Minä en tarkalleen muista milloin olisin ihan oikealla ompelukoneella ommellut mutta sain joululahjaksi kerran sellainen pattereilla toimivan ompelukoneen ja sillä ompelin barbin vaatteita :)

  ReplyDelete
 3. Ihana tyyny :)

  Oma eka taisi olla jotain käsityötunnilla tehtyä, jumppakassi? Mutta mummoni oli ompelija ammatiltaan ja hänen koneillaan tein vaikka mitä, ekoja taisivat olla housut ja hupparit. Niin ja koirien takit!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!