18/03/2010

Pinkkiä ja tähtiä

Tytöllä on tähän asti ollut hyvin vähän vaaleanpunaista tai pinkkiä, mulla on (ollut) joku ihme ahdistus sen suhteen (itselläni tosin on ollut kyseistä väriä?!). Nyt väri on kuitenkin pikku hiljaa ruvennut hiipimään tytönkin vaatekaappiin.

Tähtitrikoo on Jättirätistä ja tykkään siitä kovasti, täytyy varmaankin käydä hakemassa pikkasen lisää sitä vielä, vaikka kevätpipoihin tai jotain. Ruskea joustava trikoo Eurokankaasta, resorit äidiltäni. Kaava on Ottobre 110cm ja vaikka leikkasin ilman saumanvaroja oli siltikin aivan valtava, joten laitin niskaan 116cm lapun. Tämä meni siis kaapin perälle odottamaan. 


Kaava shortseihin Ottobre 3/07. Pallokangas on ihanan raikasta (kuvassa vähän haaleampi kuin oikeasti on, kuin myös resori, joka on samaa kuin noissa paidoissa). Nämä ovat tosi kivat päällä, näyttävät oikeastaanpa hameelta. Lisää näitä kesää varten!


Tuleeko tästä yöpaita mieleen? Minusta se näyttää jotenkin yöpaitamaiselta, mutta on kyllä ollut ihan päiväkäytössä. Kaava on Ottobren (jota kylläkin kavensin ja sitten vielä lyhensin hihoja). Miksi ihmeessä Ottobren kaavat ovat niin älyttömän leveitä??! Yhtään en muuten tykkää tuosta applikoidusta tähdestä, olisi pitänyt jättää kokonaan pois. Ja kokolappu ei ole (taaskaan) keskellä. Joko unohdan sen kokonaan jolloin täytyy purkaa tai sitten ompelen sen vaan jotenkin vinksalleen ja väärään kohtaan... Ja nyt kun vauhtiin pääsin tämän kritiikin kanssa, niin helmakin on epätasainen ja se häiritsee silmää niin paljon, että vaatii korjaamista. Heh, miten niin ylikriittinen omista tekeleistä?

Miten teidän lapset reagoivat tekemiinne vaatteisiin? Tyttö ei koskaan tykkää mistään kankaasta, ei koskaan halua koettaa päälle ompeluvaiheessa, eikä vaatteen valmistuttuakaan, saatika että saisi kuvan vaatteesta hänen päällään... Noh, taitaa tällä hetkellä olla muutenkin sellainen ei-vaihe. Käyttöön on kyllä kaiken kelpuuttanut kunhan 'lämpeää' niille. Tai viimeistään siinä kohtaa haluaakin ne itselleen, kun uhkaan lähettää IsoSiskon serkulle, että josko siellä kelpaisikin... ;)

7 comments:

 1. Kivan näköisiä ompeluksia! Meidän Tyttönen ei onneksi vielä osaa vastustaa äidin tekeleitä. Kuvia tosin on kovin hankala ottaa, kun malli ei pysy paikallaan. Minäkään en oikein osaa käyttää vaaleanpunaista, vielä vähemmän itsellä. Tyttösellä on kyllä pinkkejä vaatteita, niissä on tarpeeksi väriä ja sopivat hyvin etenkin ruskean kanssa. Lisäksi löytyy paljon kirkkaanpunaista, keltaista, lilaa ja tietysti tuota ruskeaa.

  ReplyDelete
 2. Muistatko mistä lehdestä tuo shortsien kaava on? Voisi toimia eetukallakin...

  Nättejä paitoja olet ommellut. Meillä tykkää pinkistä äiti ja tytär :)

  Eetukka tykkää yleinsä ompeluksistani ja sovitteleekin pyynnöstä. Tosin juuri nyt tuntuu olevan taas joku ärrimurrikausi, joka toivottavasti päättyy pian. Sillä juuri nyt sanomista tulee joka asiasta.

  ReplyDelete
 3. Kiitos Heidi ja Maria. =)
  Shortsien kaava on Ottobre 3/07, koot 74-110cm. Se on kyllä hyvä ja helppo kaava!

  ReplyDelete
 4. Onpa ihanat paidat ja shortist! Tosi ihanan pirteät, raikkaat ja värikkäät!
  En malta odottaa, että kesä tekee tuloaan ja päästään käyttämään todella niitä hameita ja shortseja :)
  Kiva blogi sinulla, hyppäsinkin samalla lukijaksesi :)

  ReplyDelete
 5. Meillä lapset tykkää kovasti äidin tekemistä vaatteista. Etenkin poika melkein 5v tulee usein katsomaan ja kysymään, mitä olen tekemässä ja onko se hänelle. Tykkää sovittaa ja poseerata ja yleensä kaikki tekeleet kelpaa. Välillä esittää tilauksiaan, että pitäis semmonen ja semmonen saada. Ja välillä jostain vaatteista varmistaa, että kenen tekemä on ja jos on äidin tekemä, niin muistaa mainita, että tykkää siitä. :)

  Tyttö reilu 2,5v puolestaan on vähän tollasessa ei-vaiheessa ja sovittaminen on välillä "hieman" hankalaa. Ja voi ilmoittaa, että ei halua jotain. Vaan jos ehdotan, että annetaan sitten kummipojalle, niin jo rupee tytölle kelpaamaan. :D

  Ja kommentoinpa nyt tähän samaan vielä sitäkin, että hauska kun jollain muullakin on Jättirätin kankaita. Se kun on mun ihan ehdoton lempparikauppa. Missä Jättirätissä käyt?

  ReplyDelete
 6. Kiitos. Nuppulantiellä Turussa tulee käytyä. Kivasti on nyt aina löytynyt kankaita, muutama vuos sitten ei tuntunut löytyvän mitään!

  ReplyDelete
 7. Siellä samassa mäkin yleensä käyn. :) Nyt tosin en taas oo hetkeen käynytkään... pitäiskin varmaan mennä katsomaan, jos olis jotain uusia kesäkankaita.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!