10/02/2010

Akuuttiin housupulaan

Olen tähän asti lähes tulkoon kokonaan vaatettanut lapset lahjaksi saaduilla vaatteilla ja kirppisvaatteilla, vaatteita kun olen vasta tänä vuonna innostunut ompelemaan. Nyt vaan tuntuu siltä, että kirppikseltä ei millään löydä tytölle vaatetta. Ja jos sattuu löytämään niin ovat ihan puhkikuluneita ja kauhtuneita. Tytön housut ovat jääneet lyhyeksi, joten ei kun kangasvarastoa penkomaan. Vaaleansinisestä ja punaisesta collegekankaasta hurautin ihan perus housut. Kaava on Ottobresta, koko 110cm. Hurjaa vauhtia nuo lapsukaiset kasvavat!


Punaisissa ei mitään erityistä näytettävää ja sinisiinkin tein vain kaksi isoa sydäntä kangasväreillä. Yksi lahkeeseen ja toinen on pepun päällä. Sormet syyhysi tekemään jotain isompaa applikointia punaisten housujen lahkeeseen. Järki kuitenkin sanoi että housuja tarvitaan nyt ja aikaa ompeluun kun on melko rajallista, niin mahtaisivatkohan valmistua ennen kuin ovat jo pienet? Kuviin pääsivät mukavan ryppysinä pyykin jäljiltä...

Seuraavat housut teenkin sitten jostain muusta kankaasta. Joustofroteesta tai velourista, vaikka en tykkää kumpaakaan ommella (harjoituksen puute), mutta kyllä ne vaan istuu päällä paremmin, kun kangas on lötkömpää! Ja lahkeisiin laitan kuminauhakujat, niin että housut pussittavat. Luin muuten hyvän vinkin jostain blogista, (minkä nimeä en nyt tietenkään muista), että kumpparit voi sitten vetäistä pois kun meinaavat jäädä lyhyeksi, jolloin käyttöikä pitenee hieman.


1 comment:

  1. "Olen tähän asti lähes tulkoon kokonaan vaatettanut lapset lahjaksi saaduilla vaatteilla ja kirppisvaatteilla, vaatteita kun olen vasta tänä vuonna innostunut ompelemaan."

    Täähän on kuin miun suusta! :)

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!