30/01/2010

Kantosuoja


Poika kulkee mukana usein kantoliinassa joten tein fleecestä kantosuojan. Kantosuoja on takin tarranauhoissa kiinni. Kangas on vanhaa fleecepeittoa, josta osan olin jo johonkin muuhun käyttänyt. Jäljellä olevasta palasta sai kolme kerrosta tähän kantosuojaan. Saumuroin suojan ympäri, ompelin tarranauhat ja sitten vielä kumpparia ala- ja yläreunaan. Helppoa! Ja vaikka todella pikapikaa tein tämän, enpä pahemmin mittailut jne, niin tuli hyvä ja käytössä ollut jo monet kerrat. Muihin takkeihin tää ei tietysti käy, mutta tätä takkia käytän lähes aina kun vähänkään pidempään ollaan ulkona. Jo senkin takia, ettei vaan rintatulehdus iske, kätilö synnärillä suosittelikin tuulitakin käyttämistä koko talven.

2 comments:

 1. Vastavierailulla.
  Ihania ompeluksia :). Ja toi kantosuoja, mahtava idea!!!
  Itse pähkäilin viime keväänä ja syksynä ko.asiaa, kun en kantotakkia raskinut ostaa, mut eipä käynyt mielessä noin yksinkertainen ratkaisu!
  Nyt neiti on jo niin iso ettei paljoa enää liinailla...

  ReplyDelete
 2. Idea lähti siitä, kun sain tuon takin alhaalta nippanappa kiinni, niin sitten kantoliinan eteen värkkäilin taiteltua kaulaliinaa, mutta se tietty putoili aina välillä, onneksi joskus sentään leikkaa vähän paremmin ja osaa jopa toteuttaa hyvin jonkun idean... =)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!