27/12/2009

Lisää nukenvaatteita

Siskon tyttö toivoi joululahjaksi nukenvaatteita. Nämä tein jo aiemmin syksyllä ennen vauvan syntymää. Nyt pääsevät sitten tännekin esille, mallina toimi tytön Roosa-nukke, jonka sai 'vauvalahjana'. Samoja kaavoja kuin aiemmissakin nukenvaatteissa, eli Suuri Käsityölehti 11-12/2003 lehdestä.

T-paita on Nanson trikoota, takana on tarranauhakiinnitys. Puolipotkarit on
joustofroteeta, vyötäröllä taitettava resori (nämä tein ilman kaavaa).

T-paita sai seuraakseen vielä liivihameen ja housut.

Puolihame ja vanhasta collegepaidasta tehty pipo.
Fleecetakki ja housut sekä tumput talven pakkaskeleille.
Sitten vielä pirteä hattu ja liivihame nepeillä.

21/12/2009

Fisuja

Tällainen kalamobile valmistui jo joskus kesän lopulla. Tänne blogiin pääse esille vasta nyt, sillä lahjan saaja syntyi vasta muutama viikko sitten, mutta nyt lahjan pitäisi olla jo perillä joten tännekin uskaltaa laittaa kuvaa. Ohje on Zoe Mellorin kirjasta Knitted Toys. Lankana käytin Janne-villalankaa, siitä löytyi kivasti värivalikoima. Puuhelmet on askarteluliikkeen alekorista ostettu.

16/12/2009

Pojalle norjalainen vauvan myssy

Tein pojalle Norjalaisen vauvan myssyn. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Lanka taisi olla Regia-nimistä, jos oikein muistan. Tein samaisesta langasta jo ennen pojan syntymää tällaisen, mutta se oli samantien liian pieni. Poika kun ei ihan niin pieni ollutkaan kuin mitä raskauden aikana arvioitiin. Tässä on hyvin kasvunvaraa joten menee koko talven. Tämä on 6kk koon mukaan, aikaisempiin vähensin silmukoita.

Onneksi pojalla on hyvät hermot pukemisen suhteen, joten kuvan ottaminen kesken pukeutumisen onnistui ihan kiitettävän hyvin.

10/12/2009

Uuden nuken uudet vaatteet

IsoSisko sai vauvan tulon myötä uuden nuken. Muutaman uuden vaatteen ehdin nukelle ommella ennen vauvan syntymää ja ne hän sai samassa paketissa. Vaatteiden kaavat (Suuri Käsityölehti 11-12/2003) ovat alkujaan BabyBornille mitoitettu, hiukan niitä muokkailin, jotta sopivat Roosa-nukelle.

College asu ja pipo
jonka alla tietysti vaippa.

Paita ja puolihame

Fleece liivihame ja housut
Tossut

Nukenvaatteita on hurjan hauska ommella, etenkin kun ei ole liian tarkka asioiden suhteen. Vinot saumat, istuvuus, 'väärän' väriset langat eivät ole ihan niin tärkeitä, kuin käyttövaatteita tehdessä. Kunhan vaate on päällisinpuolin hyvän näköinen niin mulle kelpaa ja niin on myös kelvannut IsoSiskolle.

Tämä nukke sai sentään 'oikean' nimen, sillä nukke joka IsoSiskolla oli jo ennestään, on nimeltään Kangasnukke. Tämä nukke sai siis nimekseen Roosa. Ei liene kuitenkaan sattumaa, että IsoSiskon saman ikäisellä serkulla on myös Roosa-nukke... Onneksi serkku ei pahastunut, vaan päinvastoin ajatteli että on aivan ihmeellistä, että IsoSiskon nuken nimi on sama kuin hänen nuken!

04/12/2009

Poika syntyi!

Tälläinen pötkylä kotiutui tiistaina. Mittaa pojalla oli kertynyt komeat 56cm ja 4670g.

Pojalla on päällään syksyllä tekemäni 60 cm potkuhousut. Kaava on Suuri Käsityökerhon 2/86. Ensimmäistä kertaa ompelin velouria ja kohtalaisen hyvin onnistui. Harmittaa kun rintaan tuli sauma, kangas ei muuten olisi riittänyt. Pääntiehen tuli tumman ruskeaa resoria ja voi että sentään kun sen ompeleminen on tuskaista hommaa! Pitää vaan harjoitella ja harjoitella, että sais aikaan kaunista jälkeä. Katsotaan milloin seuraavaksi ehdin ja jaksan!