12/11/2009

Pinnasängyn koristeeksi

Enpä tiedä miten usein meillä tullaan pinnasänkyä käyttämään näin alkuun, saatika petaamaan, varmaankin vain silloin kun on vieraita tiedossa. ;) Päiväpeiton värit ovat samoja mitä makuuhuoneessa on muutenkin. Ihastuin niin tuohon kukkakankaaseen kaupassa (Jättirätti) että pakko sitä oli ostaa ja johonkin hyödyntää. Ei mitään erikoisia tilkkutyö tekniikoita (joihin en kyllä jaksa perehtyäkään), vaan saumurilla vetelin neliöt yhteen, joten näkyy sitten myös esim. saumojen kohdistamisessa lähempää tarkasteltaessa. Päiväpeiton takana on beigeä kangasta.

Reunapehmuste on valmista tikkikangasta Eurokankaasta jonka kanttasin ympäriinsä vinonauhalla. Pehmusteen tein kahdessa osassa, jotta tarvittaessa saa yhden niistä pois. Yksi on yhden pitkän laidan pituinen, toinen sitten kiertää päädyt ja toisen pitkän laidan. Ylimääräisestä tein sitten pussukan sängyn päätyyn jossa voi kaikkea tilpehööriä säilyttää.

2 comments:

  1. Ihana peitto! Tuo kukkakangas on aivan ihana! Tulin vasta vierailulle. :) Ihana blogi ja ihania olet näperrellyt. Mistä materiaalista olit tehnyt niitä nappeja ja mistä sitä saa? T. toinen nappihullu

    ReplyDelete
  2. Kiitos!
    Nappeja tein Fimo massasta, jota ostin askarteluliikkeestä. Siihen käy myös cernit massa, varmasti jostain netistäkin saa tilattua. Ei ollut mitään kovin kallista mielestäni, siihen nähden miten vähän sitä menee esim. nappeihin. Katso linkin takaa lisää ohjeita:
    http://www.ullaneule.net/0105/neuvot_napit.html

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!