20/11/2009

Omenakarkkeja vai?

Tytön kanssa on tarvinnut keksiä kaikenlaista touhua, kun äitillä meinaa vähän pää hajota jos ei tekemistä riitä. Vauva saisi kyllä jo syntyä, sen verran raskas olo alkaa olla jo. Tässäpä rasiallinen omenakarkkeja...

Näitä tehtiin oikein urakalla tytön kanssa, harmi vaan että eivät olleet oikeasti syötäviä. ;) Nämä on pyöritelty itsetehdystä muovailuvahasta. On parasta muovailuvahaa mitä olen kokeillut, joten oli pakko tännekin laittaa resepti jakoon, jos joku innostuu tekemään. Tämä on helppoa ja nopeaa tehdä, eikä kyllä kallistakaan, kannattaa kokeilla!

Muovailuvaha

5 dl vehnäjauhoja
2 dl suolaa
1.5 rkl alunaa (saa apteekista, kahden satsin aluna maksoi n. 2€)
1 tl karamelliväriä (ei pakollinen)
2 rkl ruokaöljyä
5 dl kiehuvaa vettä

Sekoita kuivat aineet.
Lisää öljy, vesi ja karamelliväri.
Alusta taikinaksi.

Säilytä muovailuvahaa ilmatiiviin kannen alla. Meillä muovailuvaha säilyi n. 5kk. Uuden satsin tein, kun vanha 'vetistyi', eli taikina jäi pöytään kiinni ja oli tahmaista koskettaa.

Jospas tämä olisi viimeinen postaus ennen vauvan syntymää? Toivossa on hyvä elää...

3 comments:

 1. hyva kun laitoit reseptin, on jo pitkaan pitanyt kokeilla.
  mahalle 'poks'-terveisia...

  ReplyDelete
 2. Onko tää samanlaista kun taikataikina? Jos ei niin sitten tätä täytyy koittaa :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos vastauksesta!Pitääpä heti tänään käydä ostamassa tuota alunaa(ikinä kuullukkaan) Näitä ei ilm voi paistaa uunissa niin kun taikataikinan jutut! Kiitos ohjeesta,yleensä muovailuvahat on hirveen jäykkiä eikä meidän 3v jaksa niillä sitten muovailla tätä me kyllä koitetaan :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!