02/08/2009

Tytölle bolero

Tällainen bolero valmistui tytölle muutamassa päivässä. Lankana on SandnesGarnin uusi Duett lanka, jossa on 55% puuvillaa ja 45% merinovillaa, aivan ihanan pehmoista lankaa, ei varmasti kutita. Ohje löytyi täältä (suomenkielinen versio täältä). Tein isoimman koon (24kk) mukaan, mutta pidensin hihoja ja käytin 5mm pyöröjä, (lankavyötteessä suositellaan 3.5-4mm puikkoja tähän lankaan). Näin sain sopivan kokoisen 3-vuotiaalle neidille.

Tämä oli oikeasti helppo toteuttaa, hetken pohdiskelun jälkeen. Silmukkamerkkienkin kanssa pelaaminen onnistui hyvin. Tämän tein lähinnä elokuisia häitä pitäen mielessä. Jos on kylmä päivä on tämä helppo heittää hihattoman mekon päälle. Ja eiköhän tälle syksylläkin tule käyttöä. Vielä mietin että pujottelenko mekon väriin sopivaa rusettinauhaa hihojen reikäriviin, voisi tulla vielä nätimpi, mutta sen nyt ehtii tehdä milloin vaan. Mekko on valmistumaisillaan. Olen sen ompelun myötä opetellut uuden saumurini käyttöä. Menee kyllä hetki, että osaan hyödyntää kaikkia toimintoja siinä, kun ei juurikaan saumuri kokemusta ole tätä ennen kertynyt!

Erityisen mielessäni muuten olen siitä, että sain vihdoinkin kauniit saumat tehtyä boleron hihoihin! Tuskinpa edes huomaa, että siinä saumaa on. Niin alussa vielä on tämä oma neulonta 'ura', että tähän asti on tullut melko rumia saumoja ommeltua. Ja villiksiä kun olen lähinnä neulonut, niin niissä ei pienet (tai isot) virheet haittaa, ne ei enää näy kun housut huopuu.

3 comments:

  1. Hei! Tiedätkö mistä löytäisin suomennetun ohjeen? Linkkisi takana oleva blogi on kai poistettu.

    ReplyDelete
  2. Kas vaan, blogi on näköjään pois käytöstä tms. Mutta ohje löytyi Ravelrysta, jos et siellä ole jäsenenä, niin voisin laittaa s-postilla tulemaan. Oletko tuntemani Anni vai joku toinen Anni? =) Siinä tapauksessa että en sua tunne tarviin s-postiosoitteen.

    ReplyDelete
  3. Olen kai joku kolmas. rimpsessa@oululainen.com

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!